Любителско видео показва конфликта между българи и роми пред Спешното

...
Любителско видео показва конфликта между българи и роми пред Спешното
Коментари Харесай

Появи се любителско ВИДЕО с масовия бой пред Спешното в Асеновград, роми газят с коли наред деца и родители

Любителско видео демонстрира спора сред българи и роми пред Спешното поделение в Асеновград. На него са запечатани моментите на експанзия. Ясно се вижда по какъв начин роми се въоръжават с колове и бият наред хората, които чакат пред болничното заведение, оповестява " Трафик ".

Според прокуратурата, с два автомобила ромите от Асеновград се пробвали да прегазят деца от клуба по гребане и техните родители пред локалната болница. Агресията им била отключена след подправен сигнал, че един от ромите бил погубен от спортистите. Според юриста на трима от арестуваните, ромите също са били бити. Ето и самото видео:



Видео от друга позиция - вижте тук:



Районният съд в Асеновград остави за непрекъснато в ареста деветимата арестувани за случая с нападението пред незабавното поделение в града. До тук се стигна след спор сред българи и роми, при който пострадаха и деца от локалния клуб по гребане. Според съда има задоволително доказателства, че те са взели участие в сбиването и на язовир 40-те извора и пред болничното заведение и има заплаха те да се укрият, или да извършат друго закононарушение, в случай че не бъдат арестувани. В същото време полицията търси още две лица, взели участие в нападението.

Арестуваните за побоя в Асеновград дойдоха в правосъдната палата с ескорт от защита. Те бяха с маски на лицата, тъй като в ареста има морбили. Задържаните резервираха цялостно безмълвие. Освен тях, сега се търсят още две лица, за които е открито, че са взели участие в нападението. Срещу деветимата са повдигнати обвинявания за безчинство и опит за ликвидиране.

Пред съда се бяха събрали близки на задържаните мъже.

Снощи в Асеновград се организира митинг с искане за обективни санкции за отговорните. Час след началото тълпата проби кордона от служители на реда и беше спряна 2 километра преди ромската махала.

Заради готвения огромен митинг в неделя, полицията взима изключителни ограничения за сигурност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР