Любителите на технологичните иновации у нас вече ще могат да

...
Любителите на технологичните иновации у нас вече ще могат да
Коментари Харесай

Управление на електроуредите и защита на дома през смартфона вече възможно и у нас

Любителите на софтуерните нововъведения у нас към този момент ще могат да ги употребяват за ръководство на електроуредите у дома съгласно потребностите си и да пазят дома си посредством приложение на смарт телефона си. За първи път на българския телеком пазар е налично изцяло и налично решение за ръководство на дома, оповестиха от Мтел в понеделник.

Телекомът започва услугата, която е единственият у нас артикул с изкуствен интелект, който учи навиците на прилагане и по този начин може да се пригоди към желанията на всеки член от фамилията. Мтел Smart Home се предлага в два пакета – Comfort и Security.

Първият включва смарт контакт, посредством който потребителят може да ръководи работата на своите електроуреди, когато е отвън дома. За по-голяма енергийна успеваемост в комплекта е включена и смарт крушка и датчик, който засича придвижването и мери осветеността и температурата в помещението, в което е инсталиран.

Пакетът за отбрана на дома включва датчик, който демонстрира когато има отворена врата или прозорец при овакантяване на дома. Допълнително включената в предлагането сирена сигнализира със мощен звуков сигнал, когато чужд влезе в жилището, и изпраща уведомление до телефона на клиента. Така той постоянно знае кой е у дома, както и кога член на семейството е излязъл.

В пакетите са включени устройства, които се конфигурират бързо и елементарно – с цел да се употребява самата услуга е нужно само да се изтегли и настрои приложението Smart Home Solution от Гугъл Play или App Store, осведомят от компанията.

Цената на всеки от пакетите с включени устройства е 26.99 лв. на месец. Ако оборудването се купи настрана – на цена от 149.99 лв., месечният абонамент пада до 19.99 лв..

Услугата е следващата стъпка от тактиката на МТел да бъде новаторски водач на пазара. През предходната година компанията първа от огромните телекоми пусна лични телевизионни канали – Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2. Впоследствие започва и първата у нас онлайн платформа за цифрови услуги, включваща над 20 " облачни” услуги. Телекомът продължава да развива и новаторските услуги МtelNow и Net Box, които подсигуряват на клиентите достъп до телевизия на мобилни устройства и безграничен домакински интернет в цялата страна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР