Любителите на опера и балет от цял свят могат да

...
Любителите на опера и балет от цял свят могат да
Коментари Харесай

На Виенска опера от дивана вкъщи

Любителите на опера и балет от целия свят могат да се насладят на Виенската опера без да напущат дома си. На 11 септември 2018 година започва още веднъж планът „ Виенската държавна опера онлайн у дома ”, в който са включени 45 спектакъла. 

Представленията могат да се гледат онлайн от всяко устройство, обвързвано с интернет. Стрийминг услугата е разполагаем в продължение на 72 часа, а от новия сезон 2018/2019 година излъчването на оперни спектакли е съпроводено със надписи на шест езика. 

Абонатите могат да избират сред два канала, като единият демонстрира ставащото на сцената в непосредствен проект, а другият – в общ проект. 
Спонсор на плана е застрахователната компания Виена Иншурънс Груп, която подкрепя разнообразни културни планове още от 20-те години на предишния век.
Цената за един театър е 14 евро, а месечният абонамент с алтернатива за автоматизирано продължение коства 16,90 евро.
Програмата можете да видите тук.

Виенската опера, която следващата година ще означи 150-годишния си празник, е един от водещите и най-известни оперни театри в света. Нейни шефове са били известни музиканти като Густав Малер, Рихард Щраус, Херберт декор Караян, Карл Бьом, Лорин Маазел, а актуалният й шеф е Доминик Мейер. Всяка година в програмата на операта има 350 представления на повече от 60 оперни и балетни творби. Сградата на Виенската опера е издигната по времето на Кайзер Франц Йозеф І като дворцов оперен спектакъл, тържествено открита на 25 май 1869 година с постановката на " Дон Жуан " от Волфганг Амадеус Моцарт.



Снимка: © Schaup-Walzer/PID
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР