Любителите на небесните спектакли в части от Близкия изток и

...
Любителите на небесните спектакли в части от Близкия изток и
Коментари Харесай

Слънцето образува огнен пръстен в небето над Азия /видео/

Любителите на небесните спектакли в елементи от Близкия изток и Азия получиха опция да изпратят уместно годината, наблюдавайки по какъв начин Слънцето образува огнен пръстен към Луната, оповестяват международните организации.
Явлението - пръстеновидно слънчево затъмнение, се следи, когато естественият сателит на Земята покрива центъра на Слънцето, само че оставя периферията му забележима, образувайки огнен пръстен.
Небесният театър беше следен на редица места в Близкия изток и Азия - Саудитска Арабия, Оман, Сингапур, Шри Ланка, Индия, Индонезия, Пакистан, Тайланд.
За Сингапур това е първото от двете пръстеновидни затъмнения, което ще е очевидно до края на века. Следващото ще бъде следено през 2063 година, отбелязва Ройтерс.
В Индонезия бяха обезпечени телескопи и специфични очила за искащите да следят небесния театър. Предишното пръстеновидно слънчево затъмнение през 2017 година също се виждаше в елементи от страната, оповестява Асошиейтед прес.
През множеството години две слънчеви затъмнения са забележими от избрани места на Земята. Максималният брой е пет.
Следващото пръстеновидно слънчево затъмнение ще може да се следи през юни 2020 година в елементи от Африка и Азия, отбелязва Франс прес.
През декември 2020 година елементи от Чили и Аржентина ще станат очевидци на цялостно слънчево затъмнение, а райони в южната част на Южна Америка, югозападна Африка и Антарктида - на отчасти слънчево затъмнение.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР