Любимата говорителка на поколения българи Лили Ванкова ще празнува щастлива

...
Любимата говорителка на поколения българи Лили Ванкова ще празнува щастлива
Коментари Харесай

Лили Ванкова празнува 30 години брак! Тв легендата и мъжът ѝ Иван Антикаджиев с перлена сватба

Любимата говорителка на генерации българи Лили Ванкова ще чества щастлива годишнина точно на един от най-светлите християнски празници – Архангеловден. На 8 ноември тя и брачният партньор ѝ Иван Антикаджиев ще отбележат 30 години сватбен живот, които в националните обичаи са известни като перлена женитба.

Въпреки дългия фамилен стаж говорителката и известният софийски ортодонт към момента са влюбени като младежи и постоянно могат да бъдат видяни на разходка, хванати за ръце. Двамата минали под венчилото на 8 ноември 1991 година, единствено две седмици преди Антикаджиев да стане зам.-министър на опазването на здравето в държавното управление на Филип Димитров, а тяхна сватовница станала починалата колежка на Ванкова – непрежалимата Бригита Чолакова.

Младото семейство обаче нямало доста време да се порадва на сватбените трепети, тъй като ги разтресли трагични събития. На 1 септември 1992-ра Иван самичък се отхвърля от поста в министерството, а Лили е позорно уволнена от тогавашния началник на Българска национална телевизия Асен Агов с депеша, която гласяла към този момент да не се явява на работа. Преди години се заприказва, че Лили и Иван са пред бракоразвод и тя се е изнесла да живее в Княжево, само че истината се оказа напълно друга. Двамата просто си били дали къса брачна почивка, с цел да стартират да си липсват отново. Бившата говорителка и зъболекарят нямат общи наследници. Тя има двама синове от първия си брак с Райчин Пръмов, единия от които погреба прекомерно млад. Асен си отиде единствено на 36 години, покосен от инфаркт, а гибелта му унищожи именитата говорителка. Тя мъчно превъзмогна слуховете, че Асен си е лишил живота със корист с наркотични субстанции. Лили се съвзема с помощта на двамата Ивановци в живота си – другия си наследник и сегашния си мъж.

Съпругът на тв легенда е прочут безгрижник и постоянно двамата са домакини на огромни празненства в дома си. От години Лили живее съвсем на пъпа на столицата, в китна къща до Петте кьошета. Имотът е благосъстоятелност на Антикаджиев, там е и кабинетът му. В двора обаче те постоянно събират на вино и мезета знакови интелектуалци и ВИП персони. Въпреки множеството предложения Ванкова продължава да заобикаля обществените събития и всемирски празненства, избира спокойствието, само че в квартала споделят, че още я разпознават по гласа.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР