Любен Дилов-син: Министър на културата, предвождащ полицай, е когнитивен дисонанс Сравнявате

...
Любен Дилов-син: Министър на културата, предвождащ полицай, е когнитивен дисонанс
Сравнявате
Коментари Харесай

НА ЖИВО Минеков в парламента: Сравнявате ме с Бойко Рашков, ...

Любен Дилов-син: Министър на културата, предвождащ служител на реда, е когнитивен дисонанс

Сравнявате ме с Бойко Рашков, за мен е чест, за мен е премия, аз ви благодаря. Това съобщи министърът на културата Велислав Минеков, който е впарламента поради проблема с вестник „ Труд “. Искането за чуването на служебния министър беше по искане на ГЕРБ, които през вчерашния ден организираха акция пред редакцията на медията.

" Като министър в парламентарна република съм склонен, че свободата на медиите заслужава изключително съвещание на Народното събрание, само че като жител на България и като сегашен министър на културата желая да попитам за какво нямаше изключително съвещание, когато бе спрян сигналът на БНР, когато Министерство на вътрешните работи и ГДБОП изземаха техника на ТВ7, за какво нямаше изключително съвещание, когато беше свалено предаването на Милен Цветков, за какво нямаше изключително съвещание, когато Валери Симеонов заплашваше публицисти, че ще им ритнат столчетата ", сподели още той.

" Министър на културата, предвождащ служител на реда, е когнитивен дисонанс като наличие. Като форма би могло да бъде и сюжет за гоблен. В журналистическата си процедура съм виждам нееднократно полицаи, които желаят да бъдат културни министри. Но културен министър да мечтае и да се държи като полицай виждам за първи път. В българската история това се случва за първи път ". Това съобщи Любен Дилов-син от ГЕРБ.



" Какъвто и спор да има един министър на културата с една медия, в реда на нещата е този спор да се взема решение по културен метод без помощта на полиция. Доколкото ми е известно вашият спор с в. „ Труд “ сега е в съда. Хубаво е да разберем правното съображение, с което се обръщате към полицията. Защото осъществяването на административна заповед, оспорвана в съда, не допуска намесата на полиция ", съобщи Любен Дилов-син.

От ГЕРБ питат още в качество си на какъв „ на сцената се е появил “ Светослав Трайков.

„ Доколкото имам информация, този господин е деен помощник на един от най-ярките уеб сайтове за подправени вести в България. Вероятно доста ненавиждате Петьо Блъсков, с цел да изпратите тъкмо подобен човек да затвори в. „ Труд “, позволи Дилов-син.

Той назова дейностите на Минеков невъзпитани.

„ Не ги назовавам цензура, тъй като цензурата изисква известно изпитание, а не положение на когнитивен дисонанс – разминаване сред реалност и самопредстава, в което Вие постоянно изпадате освен по този случай - присъединяване в разнообразни пърформанси, разнасяне на ковчези и така нататък “, обърна се депутатът от ГЕРБ към културния министър.

„ Вашият патрон – господин Радев, чийто културен аватар сте вие към този момент в два служебни кабинета, на срещите си през вчерашния ден сподели два пъти: „ Ако би трябвало да се разправяме с медиите, щяхме да подкараме първо ПИК. “ Двете думи – медии и подкарвам в едно изречение – са нещо извънредно непристойно и извънредно невъзпитано “, сподели още депутатът.

Очаквайте детайлности!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР