Лятото вече е към края си, като това се усеща

...
Лятото вече е към края си, като това се усеща
Коментари Харесай

На какво да обърнете внимание в автомобила преди идването на есента

Лятото към този момент е към края си, като това се усеща и от времето на открито. Температурите падат, а това се отразява освен на хората, само че и на техните коли. С приближаването на есента е добре да се обърне внимание върху някои елементи на транспортното средства и още занапред да се стартира с неговата подготовка за есента.

Едно от местата, които би трябвало да се ревизират, е предното стъкло на автомобила. То би трябвало да е в положително положение, с цел да не се нарушава видимостта пред водача по време на пътешестване, като за задачата е добре да бъде обработено със специфични препарати.

Следващият значим миг е да се ревизира положението на гумите, които може да са спаднали поради високите температури през последните седмици Излишно е да се напомня, че положението на гумите е от голямо значение за сигурността както на возещите се в автомобила, по този начин и за останалите транспортни средства на пътя.

Преди настъпване на есента е добре да се ревизира и положение на спирачните дискове, защото при смяната на времето все по постоянно има и мощни превалявания. Добре знае се, че на мокро автомобилът има по-дълъг спирачен път, тъй че положението на тази система е от голямо значение.

Трябва също по този начин да се ревизира и каросерията, която по време на пътуванията през лятото може да се появили драскотини или вдлъбнатини. Не е ненужно да се инспектират и гумените уплътнения, които от високите температури може да са се разтегнали и надлежно да се постанова тяхната подмяна. Не бива да се не помни и акумулатора. В топлото време той може да работи добре, само че с рухването на температурите това ще се промени, в случай че има някакъв проблем.

В допълнение, специалистите поучават да добавите към контролния лист за подготовка за есенния сезон замяна на твъздушните филтри. Не бива да се отсрочва и промяната на горивния филтър - от това зависи качеството на отбрана на мотора и горивната система.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР