Лятото плуването е полезен, разхлаждащ и приятен спорт. И любители,

...
Лятото плуването е полезен, разхлаждащ и приятен спорт. И любители,
Коментари Харесай

Опасно е, ако това ви се случи по време на плуване

Лятото плуването е потребен, разхлаждащ и прелестен спорт. И фенове, и експерти са застрашени от разбиране на крайници по време на плуване. Крампите в намерено море могат да бъдат извънредно рискови даже за опитни плувци. Ако това се случи по време на плуване в дълбоки или бурни води, може да коства живота ви, в случай че не знаете по какъв начин да реагирате.

Как да се спасим при крампа по време на плуване?

1. Има няколко разновидността да се справите с ситуацията:

2. Носене на банския си костюм безвредна игла, в случай че плувате в дълбоки води или във вътрешността в морето. Убождането с нея е задоволително, с цел да възстановите чувствителността на крайника си и да се справите със обстановката.

3. В случай, че не сте готови с игла, належащо е да хванете палеца на крайници, който се е схванал, и да го издърпате мощно.
 Професия Русалка или по какъв начин да сбъднеш детската си фантазия (ВИДЕО) Професия " Русалка " или по какъв начин да сбъднеш детската си фантазия (ВИДЕО)
Петя, Симона и Ирина са три пораснали девойки, които сбъдват детската си фантазия да бъдат русалки. Три смели грации съумели да трансфорат...

4. Масажирането също оказва помощ и облекчава, само че то е допустимо по-трудно във водата, когато не стигате дъното.

Какво съставляват крампите?

Крампите са неволево редуциране на мускул, част от него или група мускули. Болезнени и неприятни са, а зародили в несъответствуващ миг могат да съставляват и заплаха за живота, както е по време на плуване в открити води. Продължават от секунди до минути. Дължат се на претоварване, дехидратация, липса на витамини и минерали, изтощеност и други аргументи. Най-чести са крампите на прасците. Те се следят и по време на сън, а болката е толкоз мощна, че ви буди. Възможно е при приемане на крампа  пръстите на краката да застанат в разнообразни позиции, да не може да ги мърдате или свивате. Това е извънредно мъчително.

Как да се предпазите от крампи във водата?

1. Загрявайте, преди да влезнете във водата.
 Защо на 2 август не се влиза в морето? Защо на 2 август не се влиза в морето?
Ако питате някой локален " морски " човек, сигурно ще ви каже, че съгласно поверието на втори август не се влиза в морето. Но за какво? Уд...

2. Охлаждайте тялото последователно, в случай че водата е прекомерно студена спрямо температурата на въздуха.

3. Хидратирайте тялото. Пийте задоволително вода. Тя е отлично средство за профилактика на крампите. Плувците също се изпотяват и губят течности и електролити. При липса на систематична хидратация по време на плуване крампите са вероятни. Добавянето на малко сол във водата е от изключителна изгода за трениращите, които желаят да се предпазят от мускулни крампи.

4. Не се преуморявайте. Ако по време на подготовка получите крампа, преустановете я. Възможността да получите втора е огромна. Препоръчва се прекратяване на тренировката и отмора. Освен тренировките в басейна и тези на изсъхнало могат да провокират крампи. Ритането с крайници и плавниците подготвят към тях.

5. Стречингът след подготовка е значим за профилактика на крампите. Разтягането освен намалява вероятността от поява на крами, само че и понижава продължителността им, в случай че зародят.

6. Не губете спортна форма. Освен преумората предразполагащ фактор за поява на крампи са и неналичието на тренировки, дълги почивки сред подготвителните дни, загубата на форма.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР