Лятото на 1967 година в СССР приветстваха американския кореспондент Бил

...
Лятото на 1967 година в СССР приветстваха американския кореспондент Бил
Коментари Харесай

Американски фотограф изуми всички, като показа как е живяла съветската младеж през 60-те години на миналия век

Лятото на 1967 година в Съюз на съветските социалистически републики приветстваха американския сътрудник Бил Епридж, който дошъл, с цел да снима руската юноша. Материали той събирал за особено издание, отдадено на 50-годишнината от Октомврийската гражданска война. Снимките тогава напряко удивиха запада. Самият Бил е роден в столицата на Аржентина Буенос Айрес през 1938 година, само че по-късно се мести с родителите си във Вирджиния. Именно той през 1968 година съумява да направи фрагментите с убийството на Джон Кенеди. Негови фотоси са посочили на света и латиноамериканската гражданска война.

В редакцията на списание LIFE били решили да създадат първокласен и меродавен материал за живота на младежите в Съюз на съветските социалистически републики. За това в страната на Съветите бил изпратен фотокореспондент. Очаквало се, че Бил ще докара фотоси на мрачни служащи в сиви облекла, маршируващи по Червения площад с идентични транспаранти.

Бил обаче донесъл фотоси на младежи, които се припичат на слънце, пеят песни под звуците на китара, танцуват в нощни заведения, карат водни ски, празнуват „ Деня на Нептун “, вършат си пикници и просто се любуват на живота.

Посветеният на Октомврийската гражданска война материал излязъл на 10 ноември 1967 година с любопитна обложка:































Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР