Лятото идва с дългоочакваната програма за забавления през ваканцията, организирана

...
Лятото идва с дългоочакваната програма за забавления през ваканцията, организирана
Коментари Харесай

Откриват инциативата Лято в библиотеката във Враца, вижте програмата

Лятото идва с дълго чаканата стратегия за занимания през ваканцията, проведена от Регионална библиотека „ Христо Ботев “ – Враца. С настъпването на астрономическото лято на 21 юни, се открива и „ Лято в библиотеката “ с първата читалня за деца до 10 година Началният час е 10.30 ч., а мястото е паркът зад паметника на Христо Ботев.
Тази година акцентът е върху самодейностите, които подтикват гениите, творчеството, алгоритмичното мислене и занимателната просвета. 
Всеки понеделник, от 11 ч., (26 юни - 15 август) деца от 7 до 10 години ще имат опция да се включат в работилница „ Код: Аз-буки “. Чрез символно шифроване участниците ще разпознават код, който ще ги води до съответна детска книга. След това ще се срещнат с роботите Bee Bot и Finch и ще могат да основат първите си програмни кодове.
Във вторник, в 13.30 ч. (4 юли - 25 юли) Тийн залата ще посрещне всички фенове на обществената мрежа ТикТок с предизвикването #BookTok - изтанцувай книгата. Участниците ще открият литература за тематиките и личностите, които ги вълнуват и ще създадат ефектни ТикТок видеа, въодушевени от тях. 
Всяка сряда, от 21 юни до 30 август, е непокътната за четене на приказки за най-малките другари на книгите. Лятната ни читалня и тази година ще посреща деца и родители в парка зад паметника на Христо Ботев. Началният час е 10.30 ч.
В четвъртък, от 11 ч. (6 юли - 27 юли) програмата ще е отдадена на занимателната просвета. През STEM образование ще развиваме у децата блян към мислене посредством теоретичен метод. По време на работилниците участниците ще открият какъв брой занимателна и забавна може да бъде науката, като вършат разнообразни лесни за осъществяване опити. „ Детска научна лаборатория “ е подобаваща за деца от 8 до 14 година и ще се организира в Детски отдел.
В петъците, от 7 юли до 11 август, от 11 ч., ще се организира работилница за писане на Глаголица. По време на ателието, участниците ще научат кои са глаголическите букви, какво обръщение носи всяка една от тях и ще създадат първи опити за писане и четене. Ателието ще се организира в Тийн залата и е с авансово записване на тел: 0882 58 98 55.
През цялото лято в Детски отдел, Тийн залата на библиотеката и във филиала в ж.к. „ Дъбника “ ще бъдат обособени кътове за настолни игри и изобразяване. 
Всички начинания са безвъзмездни.
За записване и повече информация: на място в библиотеката на ул. Петропавловска 43, филиал в ж.к. Дъбника, e-mail: и тел. 0879 54 89 00
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР