Лятото е в разгара си и единственото, което можем да

...
Лятото е в разгара си и единственото, което можем да
Коментари Харесай

Лятна грижа за безпроблемна кожа

Лятото е в разгара си и единственото, което можем да създадем, е да му се насладим оптимално. Освен фантазии за нехаен релакс на плажа обаче, слънчевите лъчи могат да разсънят и кожни раздразнения и недостатъци, а при несъответствуваща грижа - даже изгаряния и петна. UV лъчите са и измежду най-честите виновници за стареене на кожата.

И с цел да се наслаждавате на едно същински нехайно лято под слънчевите лъчи, през днешния ден ще ви разкрием по какъв начин да се грижите за кожата си в най-топлия сезон.

Измиване

Подберете артикул, който нежно ще почисти кожата ви, с цел да я приготви за следващи грижи. Препоръчваме ви да се доверите на формула без сулфати, които изсушават и “изтъняват” естествената отбрана на епидермиса. Съставки, на които самоуверено може да гласувате доверие, са другите флорални води - розова, лавандулова или пък от лайка.

 кожа лице лято жена Istock

Тонизиране

Добре дефинираният тоник ще завърши почистването и ще подари кожата ви с ударна доза прохлада. Важно е продуктът да не съдържа етилов алкохол, който изсушава, а и ускорява обезщетителното произвеждане на себум - призрачен сън за мазната кожа, изключително през лятото! Внимавайте и с киселините - те не са целесъобразни при излагане на слънце. Ако въпреки всичко ползвате тоник с такова наличие, придържайте се към невисок % бета-хидрокси киселини, като да вземем за пример салицилова, и нанасяйте продукта единствено вечер, като употребявате слънцезащитен артикул с висок фактор денем.

Подхранване

Горещото време не е опрощение да намалите количеството артикули, които употребявате. Серумът е наложителна стъпка към по-красива и млада кожа, а старателното му нанасяне обезпечено ще се отрази отлично на положението на лицето ви. Подберете артикул съгласно потребностите си, да вземем за пример с хиалуронова киселина за хидратация или с пептиди за антиейдж грижа. За сметка на това избягвайте наличие на ретинол, който прави кожата фоточувствителна и ускорява риска от поява на петна.

 кожа лице лято жена Istock

Защита

Независимо какъв е тенът ви и дали е натурален или добит, кожата на лицето ви се нуждае от висока слънцезащита. Фактор 50 не е основан единствено за Снежанка, а е основна грижа в битката със следите на времето . Защото точно слънчевите лъчи са извършител на фотостареене, което ги прави и зложелател номер едно на младата кожа.

Нощна грижа

За да елиминирате несъвършенствата и да минимизирате риска от повторната им поява, заложете на артикул с дейни съставки, който се бори с тези неприятели, до момента в който вие си почивате. Нощният крем Dermaclarex съдържа деликатно подбрани пептиди и протеини с потвърдено деяние в премахването на тъмни петна от бременност, излагане на слънце и хормонални промени . А за най-благоприятен резултат и цялостна отбрана, той върви “ръка за ръка” с дневен слънцезащитен крем за лице и слънцезащитен крем със SPF 50 от същата серия.

Грижете се за кожата си всеки ден, с цел да ви се отблагодари тя със прохлада и хубост. Подбирайте продуктите съгласно сезонните си потребности и не забравяйте, че най-хубавият аксесоар на всяко лице е усмивката!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР