Лятото е в разгара си! Дългоочакваната ваканция за цялото семейство

...
Лятото е в разгара си! Дългоочакваната ваканция за цялото семейство
Коментари Харесай

Лятната аптечка на д-р Цокова за спокойна почивка с деца

Лятото е в разгара си! Дългоочакваната почивка за цялото семейство чука на вратата... Но с деца на море или пък на планина е едно сложно прекарване, при което е хубаво да сме готови за всевъзможни неприятни обстановки, написа " ".Затова незабавната аптечка за пътешестване е безусловно нужна. Всички се надяваме да не я употребяваме, до момента в който я приготвяме, само че сме по-спокойни, в случай че ни е на разположение при потребност.

Какво би трябвало да съдържа лятната аптечка на майката съгласно педиатъра от ВИТА доктор Румяна Цокова? Ето:

Риванол

Спирт

Кислородна вода

Стерилни марли

Бинт

Памук

Лейкопласт с друга широчина

Антибиотичен крем или маз

Тампони за уши

Дезинфектант за ръце

Мокри кърпички с 99% вода и на спиртна основа

Крем слънцезащитен – наложително 50 фактор

Крем с цинков оксид при изгаряне

Слънчеви очила за детето

Репеленти против инсекти

Успокояващи или охлаждащи кремове при захапване от инсекти

Термометър

Температуропонижаващо средство за съответната възраст

Обезболяващи средства

Сироп, капки и таблетки за смучене при болно гърло

Капки за уши и нос

Антиалергично средство

Ампулки физиологичен разтвор

Витамин С ампули

Препарат при положение на разстройство

Пробиотик

Препарат срещу повръщане

Ножици, пинсета

Медицински ръкавици

Добре е да знаем още:

Важно е да се погрижите тези медикаменти да се съхраняват при подобаваща температура, по опция не на директна слънчева светлина.
Пазете медикаментите усърдно от достъп на деца! Осигурете си или чантичка със заключване, или недостъпно за децата място.В случай, че детето ви се нуждае от специфични медикаменти, не забравяйте да вземете задоволително количество, без да разчитате, че постоянно има от кое място да си купите.Не вадете блистерите от истинските им кутии с маркиран период на валидност под претекст, че заемат доста място.Не изхвърляйте и упътванията към лекарствените средства, тъй като не знаете каква информация ще Ви потрябва при зародил проблем.Носете си рецептите за предписаните медикаменти, изключително в случай че ще летите със аероплан или ще преминавате държавни граници.Под никакъв претекст не позволявайте на детето да пие вода от чешмата, включително избягвайте да му давате в заведенията айран, лед в напитките или таратор, които също съдържат вода от чешмата. Достатъчно е даже минимално количество вода, която съдържа микроорганизми, с цел да се стигне до зараза.Не яжте и не давайте на детето храна от подозрителни източници.Спазвайте прецизна хигиена – мийте ръцете допустимо най-често, използвайте антибактериални разтвори за ръце и мокри кърпички.Ако детето е още бебе и се храни с приспособено мляко – хубаво е с изключение на главното мляко, родителите да имат в себе си особено диетично приспособено мляко при положение на остра диария.Не забравяйте специфичните памперси за басейн, в случай че детето е малко.В случай, че сте измежду природата,преглеждайте деликатно тялотона детето след излизане на открито, с цел да сте сигурна, че не сте станали жертва на кърлежи.И не на последно място, не забравяйте телефона на своя педиатър и здравния картон на детето.
Ако имате други въпроси или потребност от консултация преди пътуването,педиатрите на ВИТАса на Ваше разположение, а час за обзор придоктор Руми Цоковаможе да запазите, като се обадите на телефоните на Регистратура или през платформата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР