Лятото е сезонът с най-много разходки за вашето куче. Тогава

...
Лятото е сезонът с най-много разходки за вашето куче. Тогава
Коментари Харесай

Как да предпазите кучето си през лятото

Лятото е сезонът с най-вече разходки за вашето куче. Тогава прекарвате доста време с вашия домакински любим и желаете да обиколите колкото се може повече места дружно. Топлите месеци обаче крият и доста рискове за кучето ви. Тогава, увлечени в игри и занимания с него, можете да забравите за някои рискове, които дебнат от самото начало, а те могат да бъдат от най-различен вид. Горещите температури са огромният призрачен сън за вашето куче и не би трябвало да забравяте това. Има няколко значими неща, които не би трябвало да вършиме, с цел да предпазите кучето си.

Давайте му постоянно вода. Не оставяйте домашния си любим на топлото жаден.  Уверете се, че той има достъп до вода. Смесете мократа храна с тяхната суха храна. Тя е формирана от 70 % вода и ще помогне за нарасналата хидратация. Сменяйте водата и почиствайте купичките най-малко един път на ден. Кучетата обичат да бъдат към течаща вода. На пазара има доста купички в жанр шадраван, които да ги подмамят да пият. Ако имате двор с маркуч, това ще бъде идеалното развлечение за тях в топлите месеци.

Не оставяйте кучето си в автомобил. Ако вашата кола е паркирана на слънце, тя доста бързо ще се нагрее. Температурата в купето ще стане доста по-висока от тази, която е на открито, а това е доста рисково за вашето куче. Така че никога не дръжте животното в колата, в случай че тя не е в придвижване и няма никакво изстудяване.

Охлаждайте кучето си. Намокрете плажна забрадка и я сложете върху домашния си любим. Охладете краката. Потните жлези, които контролират топлината, са върху лапите на кучета. Преместете се на сянка и дайте вода на вашия домакински любим. Дайте му време да намали телесната си температура и едвам тогава още веднъж можете да излезете на слънце.

Не бръснете кучето си. Противно на общоприетото разбиране, НЕ би трябвало да бръснете козината им. Естествената четина на животното е предопределена да ги изолира както в горещо, по този начин и в студено време. Без козината те са по-уязвими от прегряване, слънчево изгаряне и даже рак на кожата. Вместо това, постоянно ги решете, с цел да разхлабите дебелите им зимни сплъстявания и да премахнете непотребната мъртва четина.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР