Лятото е сезонът, през който всички се отправят към морето...

...
Лятото е сезонът, през който всички се отправят към морето...
Коментари Харесай

Лято. Жега. Ама трябва да се яде!

Лятото е сезонът, през който всички се насочат към морето... или планината... или просто се отдават на мързел и спане по време на отпуската си. Една от особеностите на лятото е, че храната не ни е приоритет, а не можем да стоим гладни.

Вкусовите ни рецептори се настройват на по-различна вълна през топлите месеци и тогава сме склонни да се откажем от доста обичани храни, само че пък да комбинираме други, за които не примес се сещали от дълго време.

Вижте няколко атрактивните кулинарни изкушения, които ще допринесат за положителното ви въодушевление, цялостния корем и насладата по време на лятната ви отмора. А за какво не и до момента в който се потите на работа?



Ето ги и тях:

Сладолед с ягоди
Това е класическа композиция, която през горещите месеци е доста апетитна и разхлаждаща. За закуска или като десерт, дружно с чаша вино и морска панорама, ще си доставите в действителност прелестно наслаждение.

 Калмари на скара с портокалов дресинг.
Ако не в този момент, по кое време? Точно лятото е моментът да се насладите на същински пресни и вкусни морски блага. Освен че са потребни и диетични, калмарите са измежду едни от най-консумираните храни през лятото.

 Гръцка салата
Класика. Еквивалент на българската шопска салата, само че подредена по малко по-различен метод, гръцката салата е измежду любимците през лятото. Много добре се съчетава с добре охладено узо.

 Шишчета
Крехко пилешко месо, тиквички, домат и патладжан са същинско кулинарно прелъщение за феновете на скарата. BBQ празненства са доста известни през топлите дълги нощи, тъй че заложете на това предложение.

 Сирене с любеница
Няма българин, които да не е похапвал сирене с любеница през лятото или най-малко да е опитвал тази странна за някои усети композиция от сладко и солено. Това е обичана композиция на доста генерации, а също така е и прекрасен спомен от детството, когато прекарвахме летата при баба и дядо на село.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР