Лято е, въпреки че повечето от нас са с противоречиво

...
Лято е, въпреки че повечето от нас са с противоречиво
Коментари Харесай

Какво да пием, ако сме дехидратирани

Лято е, макар че множеството от нас са с спорно мнение по въпроса, поради метеорологичните условия. Потенето и дехидратирането са съпътстващи сезона процеси, които са съвсем неизбежни, без значение какъв брой летен дъжд се изсипва над страната ни.

В жегата телата ни се нуждаят от спомагателна поддръжка и доста течности, с цел да се оправят с изискванията, само че не сме уверени, че всички сме наясно кой е най-хубавият метод да се рехидратираме.

 6 ефикасни метода да се хидратираме
6 ефикасни метода да се хидратираме

Особено през лятото

Вода с витамини

Брандовете, предлагащи вода с добавени витамини, към този момент са доста, а ползата към продуктите им наподобява пораства. Обещанието за поддържане на тялото с спомагателни детайли наподобява примамливо, само че не постоянно носи нужното облекчение на организма ни.

 Снимка 371741

Въпреки потенето, не е наложително системите ни да се нуждаят от витамини. Напротив - науката сочи, че приемането на добавени във водата витамини не прави положителна разлика за организма и даже може да е нездравословно.

Спортни питиета

Онези сини, оранжеви и какви ли не на цвят питиета, които продават най-вече във фитнесите и бензиностанциите, също не са доста добър вид, в случай че сме обезводнени.

 Снимка 371739

Повечето от тези артикули имат за цел да възстановят електролитния баланс в тялото ни. Но организмът ни би имал сходна потребност, единствено в случай че сме мощно претрупани от интензивни физически придвижвания. Калориите в тях също не са наш другар, изключително в случай че желаеме да отслабваме.

Студен чай

Студеният чай е един от най-хубавите разновидности, в случай че тялото ни незабавно се нуждае от течности.

 Снимка 371742

Това изказване обаче е правилно само, в случай че става дума за домашно подготвен чай от плодове или билки, а не тези цялостни със захар и калории артикули, които можем да си купим от всяка будка.

Решението

Експертите настояват, че най-хубавият метод да подхраним тялото си в горещините е вода с прибавен плод, зарзават или билки. Лимоните, краставиците, прасковите и портокалите вършат чашата вода хранителна по натурален метод, и са отличен и на ниска цена избор.

 Снимка 371738

Босилекът, ментата и розмаринът също са подобаващ вид. Билките подкрепят усвояването на водата и носят спомагателни витамини и минерали за организма ни.

А в случай че нямаме достъп до сходни добавки, чистата вода е най-хубавият избор за дейно и здравословно рехидратиране.

 Алкохолът и въздействието му през горещите месеци
Напиваме ли се по-бързо, когато е горещо

За лятото и чашките допълнително
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР