Лято е, жега е и единственото, което искаме, е да

...
Лято е, жега е и единственото, което искаме, е да
Коментари Харесай

Как да познаем слънчевото отравяне

Лято е, горещина е и единственото, което желаеме, е да сме край морския бряг. Но увлечени в летни занимания не трябва да забравяме, че слънцето може да бъде както наш другар, по този начин и зложелател - в случай че не сме деликатни.
 SPF, слънцезащитата, нездравословните слънчеви лъчи и какво би трябвало да знаем за тях
Слънцезащита – какво, по кое време и по какъв начин да употребяваме

Някои обстоятелства

Знаем добре какъв брой са неприятни слънчевото изгаряне и слънчевият удар. Но слънцето и горещините могат да причинят и едно друго положение, известно като слънчево отравяне .

То е тежка форма на слънчево изгаряне, породена от дълготрайно излагане на UV лъчи . Тя може да се изрази като полиморфна светлинна ерупция (PМLE) или слънчева уртикария - типове алергични реакции на организма към слънчевите лъчи.
 Снимка 540839

Предразположени към тях са най-много хората със светла кожа , както и тези, които одобряват избрани фоточувствителни лекарства, в това число антибиотици и медикаменти за кръвно налягане.

Основните признаци на слънчевото отравяне са мощна сензитивност на кожата, допустима поява на огромни мехури или дребни обриви , комбинирани с тресчица, отмалялост, гадене, повръщане или припадъци. Те нормално отшумяват в границите на няколко часа, а в по-тежките случаи - на няколко дни.
 Снимка 540840

Лекарите изясняват, че слънчевото отравяне може да се дефинира като композиция от слънчево изгаряне и безоблачен удар - тъй като деянията му са както по кожата, по този начин и свързани с общо неразположение.

В множеството случаи слънчевото отравяне се повлиява ефикасно от артикули за облекчение на кожното изгаряне (най-добре с алое вера или пантенол), студени компреси, както и противовъзпалителни средства, предава Pure Wow.
 Слънцезащитен крем, спрей, SPF, период на валидност и признаците, че към този момент не работят
Как да познаем дали SPF лосионът ни работи

И по какъв начин да го съхраняваме

Има и няколко съществени правила , които да съблюдаваме, в случай че не желаеме да изпитаме всички разказани нагоре неприятни последици. На първо място - ограничаваме излагането на слънце в най-топлите часове. Второ - пием доста вода. И трето - използваме постоянно артикули със слънцезащитен фактор, както и шапка, и очила.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР