Лято е, а това ни кара пътешественическата ни душа да

...
Лято е, а това ни кара пътешественическата ни душа да
Коментари Харесай

20-те вдъхновяващи мисли за пътуването

Лято е, а това ни кара пътешественическата ни душа да се разсъни и да ни предизвика да пътуваме при всяка опция. Топлите, дълги дни и красивите страсти, които могат да ни споходят когато пътуваме, са нещото, което въодушевява всеки странник. А когато този странник е стихотворец, публицист, музикант или популярен мъдрец, това ражда едни от най-вдъхновяващите цитати за пътешестване. Ето 20 от тях:
„ И най-дългото пътешестване в живота стартира с една единствена стъпка ” – Лао Дзъ.
„ Пътуването е като книга и тези, които не пътуват, препрочитат от самото начало единствено една и съща страница “ – Св. Августин. 
„ Да пътува – това е нещо, с което би трябвало да се занимава същинският създател, тъй като това е и същинското изкуство – драгоценен камък, който пътешественикът в следствие би трябвало да обработи “ – Фрея Старк.
„ За този, който преди малко е излязъл през вратата, най-трудната част е останала зад него “ – холандска сентенция.
„ Изминатият път по-добре да се мери с откритите другари, а не изминатите километри “ – Тим Кейхил.
„ Пътят учи на самообладание “ – Бенджамин Дизраели.
„ Животът е или смело странствуване, или нищо “ – Хелън Келър.

„ Колкото повече пътувам, толкоз повече разбирам, че страхът разделя хората, до момента в който биха могли да бъдат другари “ – Шърли Макклейн.
„ Истинското пътешестване е не в откриването на хоризонти, а в срещата с нови хора “ – Марсел Пруст.
„ Не знам на къде отивам, само че към този момент съм на път “ – Карл Сейгън.
„ Добрият път няма явен проект, няма и избрана цел “ – Лао Дзъ.
„ Този, който е видял една катедрала 10 пъти – все нещо е видял; този, който е видял 10 катедрали, само че единствено по един път – той е видял още по-малко; а този, който е бил в стотици църкви по половин час – изобщо нищо не е видял “ – Синклер Луис.
„ Целта на пътуването не е да посетите, колкото се може повече непознати места, а да стъпите след това на своята земя като на непознатата “ – Гилбърт К. Честъртън.

„ Най-прекрасното нещо по време на пътешестване е възприятието на приятност от ежедневните действия и да се насладите по този начин, като че ли всичко това е оригиналност. А след това ще ви се коства, че всичко ново е даденост “ – Бил Брайсън.
„ Като всички пътешественици, аз помня по-малко от това, което съм видял и повече, в сравнение с съм видял “ – Бенджамин Дизраели.
 Кои са най-здравословните храни в другите страни по света Кои са най-здравословните храни в другите страни по света
Целият свят е обладан от модата на здравословното хранене. Всъщност не Европа, а Африка е мястото, където най-вече се грижат за своето...
„ Ако желаете да разберете що за човек има до вас, тръгнете с него на странствуване “ – Марк Твен.
„ Не обичам да се усещам като вкъщи си, когато не съм вкъщи “ – Джордж Бърнард Шоу.
„ Пътуването – това е пътят. Истинско премеждие подхващат самоопределилите се, целеустремени хора. И нормално това постоянно е рисковано. Понякога се постанова „ да се хранят напряко от ръката на ориста “. Само изминавайки задоволително разстояние, вие ще срещнете същинската безплатна добрина и безгранична свирепост и ще разберете, че сте способни и на едното, и на другото. Всичко това радикално ще ви промени и светът ще престане да бъде за вас черно-бял “ – Марк Дженкинс.
„ Не хората вършат пътуване… пътуването прави хора “ – Джон Стайнбек.
„ Момчето видяло прелитащ над фермата на татко си аероплан и си помислило за странствуване. А водачът, летящ над фермата си помислил за дома “ – Карл Бърнс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР