Лятната ваканция на 740 възпитаници на Националното училище по изкуствата

...
Лятната ваканция на 740 възпитаници на Националното училище по изкуствата
Коментари Харесай

Варненско училище още е във ваканция

Лятната почивка на 740 ученици на Националното учебно заведение по изкуствата „Добри Христов“ във Варна ще продължи до 15 октомври. Причината е, че още не е завършил огромният ремонт на образователното заведение.

Той стартира в края на февруари с 3,6 млн. лева по Оперативна програма „Региони в растеж“. По проект първият образователен звънец трябваше да бие със седмица забавяне – на 25 септември. В последния миг от управлението на школото трансформираха датата на 8 октомври, а в този момент удължиха периода с още една седмица. Такова нещо в 74-годишната история на учебното заведение не е имало, признаха преподаватели с дълъг стаж. Според тях Министерството на културата, към което се числи НУИ „Добри Христов“, е трябвало да обезпечи аварийни пространства за осъществяване на занятията до финала на ремонта. Такава организация върви към този момент втора година в няколко общински учебни заведения, които се ремонтират главно по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Докато постройките са строителни площадки, децата учат в прилежащи образователни заведения. Заради реконструкцията от НУИ „Добри Христов“ анулираха и планувания от 1 до 4 ноември VI Национален конкурс за пианисти „Мила Михайлова“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР