Лувърът във Франция регистрира най-големия брой посетители, откакто съществува. През

...
Лувърът във Франция регистрира най-големия брой посетители, откакто съществува. През
Коментари Харесай

10 млн. туристи в Лувъра през 2018 г.

Лувърът във Франция записва най-големия брой гости, откогато съществува. През 2018 година това са над 10,2 милиона души, което е исторически връх за музей.

Лувърът, който демонстрира известни картини, измежду които Мона Лиза на Леонардо да Винчи, дружно с доста други скулптури и шедьоври, заяви, че броят на посетителите се е нараснал с 25% по отношение на 2017 година. Основната причина за това е зашеметяващото възобновяване на туризма в Париж, след поредицата от терористични офанзиви, които убиха над 230 души сред 2015 и 2016 година.

Посещенията в парижкия музей се усилиха и поради музикалния клип на Бионсе и Джей Зи, сниман там. В Apeshit могат да се видят картини като Мона Лиза и други световноизвестни творби на изкуството. Клипът е гледан над 146 милиона пъти в Ютуб.

Освен това от Лувъра оповестиха, че за триумфа е съдействала и изложбата на френския художник Дьолакроа.

Според музея, към три четвърти от посетителите, които са пристигнали в Лувъра през 2017 година, са били чужденци, повече от половината от тях са под 30-годишна възраст. Входният билет е на стойност 15 евро (17 долара) или 17 евро за авансово резервация, с цел да се избегнат линии пред касите.

Проучване на вестник The Art подреди 10-те най-посещавани музеи в света за 2017 година На първо място бе Лувърът с 8,1 милиона души, следван от Националния музей на Китай в Пекин (8 милиона), Музея на Смитсъниан (Национален въздушен и галактически музей - 7 млн.) и Музея на изкуствата Метрополитън в Ню Йорк (7 млн.).

През февруари 2017 година боец от защитата на Лувъра простреля въоръжен египтянин, който се опита да нахлуе в постройката, крещейки „ Аллах Акбар “, само че бе прострелян от защитата.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР