Луси КОМИСАРТекстът е публикуван 20 дни преди Навални да спечели

...
Луси КОМИСАРТекстът е публикуван 20 дни преди Навални да спечели
Коментари Харесай

Навални е дезинформация, която спечели Оскар

Луси КОМИСАР
Текстът е оповестен 20 дни преди " Навални " да завоюва Оскар. Оригиналното заглавие е " Navalny ", documentary nominated for March 12th Oscar, is disinformation
Как се прави добър агитационен филм? Как го представяш по този начин, че да завоюва премията за говорене на истината, с което раздаващите премиите да се изложат, преди да открият, че това е псевдо-документален филм, номиниран за Оскар - преди белият плик да се отвори пред милиони хора в нощта на Оскарите на 12 март?
" Навални " е стройна продукция, цялостна с елементарно документирани измислици, дезинформация и голям брой хитри визуализации, които да отвличат и манипулират вниманието на феновете. Филмът е за съветския политичерски деятел Алексей Навални, който, съгласно уважавания Levada Institute има 2% поддръжка в Русия. Но той и филмът се употребяват с голяма поддръжка от Вашингтон и Лондон.
Тримта души, посочени като създатели на продукцията, са канадецът Даниъл Роер - който признава, че в никакъв случай не е посещавал Русия, българинът Христо Грозев от Bellingcat - намерено враждебна към Русия организация, която признава финансирането си от държавните управления на Съединени американски щати, Англия и Европа, и рускинята Мария Певчих - тя е работила за организацията на Навални, само че е живяла най-вече отвън Русия след 2006 година, а през 2019 година е получила английски паспорт. CNN и Der Spiegel, които сложиха имената си под заключенията на кино лентата, признават, че са се включили към следствието на групата Bellingcat. Това слага под въпрос достоверността на кино лентата като самостоятелна продукция.
Филмът стартира със завръщането на Навални в Русия след няколко месеца в Германия и по-късно минава в ретроспекции. В една от тях Навални прави самопризнание, чиято меродавност не коства пукната парa. Той се оплаква, че е отишъл в Новосибирск, с цел да направи филм за локалната корупция. Казва: " Очаквах да има доста хора, които да се опитат да попречат на снимането на нашия филм, да конфискуват камерите ни или просто да ги счупят, или да се опитат да ни бият. Очаквах сходни неща и бях доста сюрпризиран - Защо няма никого? " " Това е някак... " Дори имах странното възприятие, като че ли липса на почитание. Сериозно? Аз съм тук, само че къде е полицията? " Това е доказателство от самия Навални, че той надалеч не е толкоз значим, колкото западната преса, създателите на кино лентата и самият той настояват, че е. Това поражда подозрения още от началото на кино лентата, че президентът на Русия го е преследвал и е пратил убийци в Томск.
Но дано се спрем на изфабрикуваните обстоятелства в сърцевината на кино лентата. Има дълга секция за това по какъв начин Христо Грозев, за който е открито, че работи за Bellingcat, купува в Тъмния интернет данни за пътувания и контакти, с цел да откри имената и телефонните номера на сътрудниците на федералната работа за сигурност (ФСБ), които са пътували със аероплан до Сибир през август 2020 година. Няма никакъв метод да се ревизира дали графиките и лицата удостоверяват това, което Грозев и Bellingcat показват като доказателства, най-малко не и по стандартите на която и да е прокуратура или съд в Съединените щати. Всъщност, на 14 декември 2020 година CNN оповестява, че " CNN не може да удостовери сигурно, че точно отделът, основан на улица Академика Варги е отровил Навални с Новичок в нощта на 19 август. " > Голямата машинация с телефонния диалог > Истинският тест за достоверността на кино лентата, " димящото оръжие ", към което всичко води, е огромната машинация с телефонното позвъняване.
Тези, които са създали кино лентата, схващат от логика на психиката на манипулиране на публиката. Бавно я въвличаш в загадка скица, която се играе от неприятните. В този случай, това стартира с слагането на микрофон на тялото на Навални. Защо? Той не е тръгнал на никое място за загадка среща с някого. Само личният му екип е в стаята. Истинският записващ микрофон е отвън камерата, където феновете не могат да го видят. Но микрофонът на тялото е специфичен резултат, той е трагичен театрален резултат. Натиснете стрелката. Навални приказва на камерата: " Сега се усещам като сътрудник под прикритие, с сложени кабели. "  
Публиката осъзнава ли, че това е единствено театрална смешка?
Навални се обажда на трима сътрудници от ФСБ. Това е подготовка за похищение на вниманието от истината и фактологията - това е привидна истина, която прикрива фалшификат. Сега можем да сме сигурни в това, тъй като той споделя на всеки от тях: " Аз съм Навални, за какво желаете да ме убиете? " и подставените хора затварят. Каква е задачата на това? Да се убеди публиката на кино лентата " Навални ", че е имало позвъняване до сътрудници на ФСБ. Гласовете не са същински, звучат еднообразно - или са компютърно генерирани или са изиграни от професионален подражател.
Има основни улики за изфабрикуваните във кино лентата моменти. Те се основават на дати и периоди, които не подлежат на оборване: рисковият " Новичок ", датата на " почистването " от " Кудрявцев " в Омск, и датата на телефонното позвъняване.> Първо за " отравянето " > Юлия Навалная споделя във кино лентата: " След една седмица бях ненадейно извикана в Министерство на външните работи. " Тъй като групата на Навални идва на 22 август, това би трябвало да е било към 29 август. " Те споделиха, че са разкрили, че мъжът ми е бил токсичен с сътрудник от групата Новичок ".
За разлика от цивилните лекари, които не са намерили Новичок, военната лаборатория не би разкрила детайлности от тестванията си. Няма токсикологичен отчет, няма име на експерт, направил тестването и интерпретирал резултатите, няма име или формула на химическата съставна част от " групата Новичок ". Германците отхвърлят да изпратят каквито и да е медицински или токсикологични доказателства, които те настояват, че обосновават опита за ликвидиране, на московските прокурори, проверяващи закононарушението. От този миг нататък, по клюки и без доказателства, историята беше озаглавена от Запада: " Путин токсини Навални ".
Историята за отравянето на Навални остава > по долни гащи, буквално  > Прословутите гащи на Навални, за които се твърди, че са били намазани с Новичок
Навални, жена му Юлия, асистентката му Певчих, неговият медиен представител, останалите от групата му и репортерите, които разгласиха казаното, до този миг твърдяха, че инструментът на Новичок, векторът на отровата, е бил чаша за чай в кафенето на летището, а по-късно в бутилка с вода в хотелската стая в Томск.
Певчих, както неведнъж повтори на пресата, е снимала взимането на бутилките с вода от хотелската стая и занасянето им скрито в Омск, след което ги е натоварила в медицинския аероплан за Берлин в багажа на човек от избавителния екип и ги е доставила от немската кола за спешна помощ в берлинската болница собственоръчно. Четири месеца по-късно обаче тази историята остава по долни гащи. В клип на CNN, който не е във кино лентата, се твърди, че отровата е поставена в бельото на Навални " по шевовете " на илика, само че под каква форма - прахуляк, аерозолен спрей или гел? Разчитали ли са ФСБ, че Навални няма да усети влагата, до момента в който се облича? Отровата в пряк контакт ли е била тогава с тялото му?
На самолета Навални се разболява и водачът обръща към Омск, където той е трансфериран в болница. Изчислената смъртоносност на дозата би трябвало да е съдбовна, незабавно след проявата на признаци. Първите признаци обаче се появяват едвам след няколко часа и остават несмъртоносни най-малко още един час, сред отиването на Навални в тоалетната на самолета и приемането му в болничното заведение в Омск.
Долните гащи към момента ли са се смятали за рискови? Болничният личен състав, който е съблякъл Навални не се ли е заразил? Много хора са били изложени на контакт с Навални и неговите смъртоносни долни гащи, само че нито един не се оповестява да се е разболял. Пътниците, които са били с него в самолета за Москва, не са съобщили за здравословни проблеми.
П.С.
И спечелилият е...ЦРУ и неговите сътрудници от дълбоката страна, деятелите от Bellingcat, с признателност към Виктория Нюланд и нейният съмишленик Антъни Блинкен, както и към мейнстрийм и самостоятелните медии, които си затварят очите за измислиците във кино лентата.
със съкращения
 
thekomisarscoop.com
Превод за " Гласове " Екатерина Грънчарова
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР