Луничките са едно от най-често срещаните пигментни образувания по кожата

...
Луничките са едно от най-често срещаните пигментни образувания по кожата
Коментари Харесай

Ето как да се отървете от луничките по кожата

Луничките са едно от най-често срещаните пигментни формирания по кожата след бенките. Луничките се образуват най-често след излагане на слънце. Някои хора са генетично по-предразположени към поява на лунички от други. Някои се и раждат с щедро количество от тези дребни пигментни петънца.
Лунички, лимони и пролетно слънце
Луничките са дребни кафяви петна по кожата. Могат да бъдат по-тъмни и по-светли според от самостоятелните особености на кожата. Те съставляват натрупвания от мелатонин по кожата, като скупчването на тези кафези прави луничките забележими.
Луничките не са рискови за кожата и за здравето. Не са мъчителни и по никакъв метод не могат да навредят. Появяват се най-много след излагане на слънце, изключително през лятото. Това обаче не е наложително. Генетиката споделя най-тежката дума тук.

Каквато и да е повода за появяването на луничките, има метод да ги понижим или сведем до най-малко. Възможно ли е това и по какъв начин?
Има няколко метода за изсветляване на луничките, както и за попречване на появяването им. Един от най-хубавите способи за унищожаване на луничките е лазерът. За да предприемете тази стъпка е нужно да се посъветвате с кожен лекар експерт, който да дефинира най-хубавия и подобаващ способ за унищожаване на луничките съгласно вида кожа.
Как да преглеждаме кожата за съмнителни пигментни петна?
Лазерното унищожаване на лунички е изпитан и относително безвреден способ, който обаче въпреки всичко може да провокира някои странични резултати, като сърбеж, отичане, зачервяване, лющене на кожата в региона на третирането. Други способи за унищожаване на лунички включват натурални съставки, като да вземем за пример лимонен сок. Той има свойството да изсветлява кожата и да прояснява тена.
За да опитате с лимонен сок, масажирайте луничките с 2-3 чаени лъжици прясно изцеден сок от лимон, като оставяте да работи 8-10 минути. Повтаряйте това по няколко пъти дневно.

Поява на петна по кожата – по какъв начин да ги премахнем?
Друг естествен артикул, който има изсветляващ резултат, е бадемовото масло. То е доста богато на витамин А, който е с изявени изсветляващи и проясняващи свойства. Бадемовото масло е богато и на витамин Е, който е мощен антиоксидант, имащ свойството да понижава луничките. Втрийте бадемово масло в кожата и оставете да работи през нощта или за най-малко един час. След това отмийте единствено с хладка вода.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР