LUMIX BS1H е лек и компактен, но здрав фотоапарат от

...
LUMIX BS1H е лек и компактен, но здрав фотоапарат от
Коментари Харесай

LUMIX BS1H – бокс камера за филмиране и излъчване на живо


LUMIX BS1H е лек и стилен, само че здрав фотоапарат от вида „ бокс камера ”
(снимка: Panasonic)

Новият пълноформатен (Full-Frame) безогледален фотоапарат със сменяема оптика LUMIX BS1H на Panasonic e повсеместен фотоапарат от вида „ бокс камера ”, съчетаващ видео опциите и кинематографичното качество на LUMIX S1H с елементарен за надграждане профил в жанр кутия.

Оборудван с 24-мегапикселов пълноформатен датчик с технология Dual Native ISO, LUMIX BS1H в допълнение усилва своя капацитет, в това число с пълнообхватен 6K запис с висока разграничителна дарба, впечатляващ боке резултат, снимане при едва осветяване, V-Log запис с необятен динамичен диапазон от 14+ стопа и други

Благодарение на неговата висока подвижност и необятна съгласуваност, потребителите могат елементарно и гъвкаво да интегрират BS1H в своята оптимална система от фотоапарати, според от съответния сюжет. Съвместимостта и идентичните характерности на облиците минимизира пост-продукционната обработка, когато BS1H се употребява дружно с други фотоапарати Panasonic LUMIX, като Micro Four Thirds фотоапарата от вида „ бокс камера ” BGH1 или пълноформатния безогледален фотоапарат S1H.

Видео с кинематографично качество от 35 mm пълноформатен датчик

BS1H е оборудван с 24,2-мегапикселов 35 mm пълноформатен CMOS заснемащ датчик (35,6×23,8 mm), който улавя облици с 6K резолюция. С дейната си разграничителна дарба от 6024×4016, BS1H снима почти 24,2 милиона пиксела. Използването на оптичен изглаждащ филтър OLPF (Optical Low Pass Filter) потиска резултата на моаре и неестествените цветове.

При заснемащия датчик с технология Dual Native ISO (две първични ISO чувствителности) генерирането на звук се минимизира посредством избор на оптималната скица със съответната сензитивност, още преди процеса на увеличаване. В композиция с оптималната обработка на сигналите от процесора Venus Engine, се реализира висока светлочувствителност, най-много ISO 51200, при най-малък звук.

Използвайки оптимално пикселите на пълноформатния заснемащ датчик, LUMIX BS1H реализира равен видеозапис с висока резолюция 6K/24p, 5.4K/30p (екранен формат 3:2) или 5.9K/30p (екранен формат 16:9). Също по този начин, моделът предлага опция за 10-bit 60p 4K/C4K (съответстващо на 4K – 4096×2160, както е дефинирано от DCI) HEVC видео запис при потребление на зона от изображението, еквивалентна на Super 35 mm. Видео 4:2:2 10-bit 4K30p във формат H.264 се записва при цялостен обсег на изображението. Записаните данни с висока разграничителна дарба също по този начин могат да се употребяват за основаване на 4K видеозаписи с по-високо качество на облика или за изрязване на 4K изображения.

Динамичният диапазон демонстрира диапазона на осветеност, който цифровият фотоапарат може да улови. LUMIX BS1H се характеризира с необятен динамичен диапазон от 14+ стопа, съпоставим с този на кинокамерите на Panasonic. Така фотоапаратът може да снима точно всичко – от най-тъмните до най-ярките облици.

Способността за хващане на точни цветове и богати нюанси, изключително тези на човешката кожа, е наложителна при всяка кино продукция. За задачата LUMIX BS1H заимства потвърдената колориметрия от кинокамерите VariCam на Panasonic. LUMIX BS1H употребява технологиите V-Log/V-Gamut за обезпечаване на висок динамичен диапазон и необятна цветова гама.

V-Log основава доста гладко изображение, като в същото време резервира цялата информация за цветовете в него. Това значи, че се обезпечава по-високо равнище на възпроизвеждане, когато изображенията се употребяват в процеса на постпродукцията.

Безогледалният фотоапарат LUMIX BS1H е предопределен за филмиране и лъчение онлайн
(снимка: S. ARMAH / Panasonic)

CMOS датчикът на LUMIX BS1H реализира необятна цветова гама, известна като V-Gamut – оптималното цветово пространство на BS1H, доста по-широко от BT.2020. Характеристиките на кривата при V-Log припомнят ненапълно тези на отрицателната кино лента, а V-Gamut обезпечава цветово пространство, което е даже по-голямо от това на филмовата лента.

В допълнение към HDR (High Dynamic Range) видео запис с необятен динамичен диапазон, фотоапаратът записва видео с избрана гама крива, съвместима с ITU-R BT.2100, и потребителят към този момент може да избере Hybrid Log Gamma (HLG) от Photo Style.

LUMIX BS1H също по този начин употребява съвременна технология с изкуствен интелект, която открива и настройва фокуса върху характерни обекти, като хора и животни, даже и когато те се движат бързо.

Разнообразни формати на запис, кадрови честоти и резолюции до най-много 6K

LUMIX BS1H може да извежда 4:2:2 10-bit 4K 60p/50p видео през HDMI. Използвайки нова структура за отклоняване на топлината, фотоапаратът има опция да записва безкрайно видео в разнообразни формати, в това число в анаморфен режим 4:3, с цел да посрещне разнообразни професионални потребности.

Освен това, предоставяйки две други възможности за RAW работен развой, BS1H дава отговор на по-широки креативен потребности. [5.9K] / [4K] / [Anamorphic (4:3) 3.5K] 12-bit RAW видео данни могат да се извеждат през HDMI, с цел да бъдат съхранени като Apple ProRes RAW на Atomos Ninja V или като Blackmagic RAW на Blackmagic Video Assist 12G HDR.

Използването на VFR (Variable Frame Rate) разрешава запис на видео със занимателен или интензивен каданс при резолюция C4K/4K (60 фрагмента в секунда, най-много 2,5 пъти по-бавно при 24p) или FHD (180 фрагмента в секунда, най-много 7,5 пъти по-бавно при 24p). Минималната кадрова периодичност при запис на видео с интензивен каданс е 2 фрагмента в секунда. В допълнение, може да се записва HFR (High Frame Rate) видео със тон, даже когато се употребява автофокус. Достъпни са разнообразни резултати за основаване на видео със занимателен каданс в процеса на постпродукцията.

LUMIX BS1H употребява нова структура за отклоняване на топлината, осигуряваща дейно изстудяване и надлежно, опция за безграничен запис на видео. Шасито на тялото му е направено от алуминиева и магнезиева сплав, съчетаваща огромна издръжливост и ниско тегло.

За да отговори на възходящата потребност от поточно предаване онлайн, BS1H е оборудван с функционалност за IP стрийминг, която разрешава отдалечено предаване на висококачествени облици към обществени платформи за поточно предаване, онлайн посредством кабелна LAN компютърна връзка.

Забележителното е, че LUMIX BS1H може да предава поточно 4K 60p (50p) видео в H.265 формат. H.265 поддържа същото качество на облика, като H.264, само че при два пъти по-ниска побитова скорост (битрейт), което значи, че може да обезпечи два пъти по-високо качество на облика при една и съща побитова скорост, спрямо H.264. Дори в случаите, когато честотната лента не е задоволително необятна, е допустимо поточно предаване с UHD 4K резолюция при ниска побитова скорост.

Широка гама от конектори

С шаси, направено от алуминиева и магнезиева сплав, LUMIX BS1H е лек и стилен, само че здрав фотоапарат от вида „ бокс камера ”, и е оборудван с огромно многообразие от практични входно/изходни конектори. В допълнение към USB 3.1 Type-C врата са планувани 3G-SDI (BNC) и HDMI Type-A терминали, които могат да се употребяват за по едно и също време извеждане на сигнали.

Нещо повече, функционалностите Genlock IN (BNC) и Timecode IN/OUT (BNC) за синхронизиран видео запис от разнообразни ъгли дават опция за създаване на модулни системи с външни монитори, платформи и карданни окачвания от други производители.

При потребление на LAN връзка, технологията PoE+ (Power over Ethernet+) прави инсталирането доста елементарно както физически, по този начин и електрически. Възможно е ръководство на най-много 12 комплекта фотоапарати LUMIX BS1H благодарение на компютърния програмен продукт LUMIX Tether for Multicam на Panasonic. Също по този начин, LUMIX BS1H е оборудван с два слота за SD карти, поддържащи функционалностите Резервен (Backup) запис и Щафетен (Relay) запис.

Използването на BS1H с обективи от серията LUMIX S обезпечава спомагателни преимущества. Когато е инсталиран обектив от серията LUMIX S, оборудван с O.I.S. (Оптичен стабилизатор на образа), може да се употребява функционалността Boost I.S.(Video) (Стабилизатор на образа) и е обезпечен акуратен надзор на автофокуса и автоматизираната експонация (AF/AE).

Други практични функционалности и характерности
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР