Луксозните марки, като Gucci, Balmain и Balenciaga, постепенно навлизат във

...
Луксозните марки, като Gucci, Balmain и Balenciaga, постепенно навлизат във
Коментари Харесай

Prada засилва присъствието си в света на блокчейн технологиите и NFT

Луксозните марки, като Gucci, Balmain и Balenciaga, последователно навлизат във всеки сегмент на криптоиндустрията.

Prada също се причислява към тях с стартирането на лични незаменяеми токени (NFT), заяви компанията в своя профил в Twitter.

Тази седмица Prada ще пусне на пазара 100 токена, деноминирани във валутата на Ethereum, които ще са допълнение към най-новата фешън линия на компанията Timecapsule. NFT са неповторими блокчейн токени, които удостоверяват собствеността върху цифрови активи.

В случая с Prada купувачите ще получат безвъзмезден NFT, с цел да се причислят към покупката на физически артикули от най-новото съдействие на Prada с Касиъс Хърст, който е наследник на художника Деймиън Хърст.

Унисекс ризите с копчета Prada x Cassius Hirst се оферират в черно или бяло, а съответните токени съставляват GIF изображения на черни или бяли капсули. NFT ще имат личен сериен номер, обвързван с всяка физическа риза, създадена от компанията.

From June 2nd #PradaTimecapsule customers will have the chance to become the first owners of Prada NFT by purchasing a Timecapsule product which also sees #NFT gifted. #Prada also launches #PradaCrypted the brand’s new community server on Discord. https://t.co/0ZZMaeKL1Bpic.twitter.com/WofZryJp2K
— PRADA (@Prada) May 30, 2022
Семейството на Хърст към този момент е осведомено с пазара на NFT, защото първата сбирка на Деймиън The Currency беше основана през юли предходната година и сега се търгува на минимална цена от 5.2 етера (около 9 360 долара) за брой.

Консорциумът Aura Blockchain стои зад последната NFT сбирка на Prada. Aura е организация с нестопанска цел, учредена от LVMH, Prada и Cartier. Тя употребява Quorum - основана на Ethereum блокчейн платформа, която предлага разнообразни артикули и услуги.

Серията Timecapsule на Prada започва още през 2019 година с концепцията да показа продукти с стеснен тираж. Купувачите на предходните серии Timecapsule също ще получат NFT на по-късна дата.

Това обаче не е първият NFT план на Prada. Марката си партнира и с немския производител на спортни дрехи Adidas за сбирката Adidas for Prada re-source, която беше пусната през януари на платформата Polygon.

Фокусът на Prada обаче остава върху физическите фешън дрехи и аксесоари, като за момента NFT ще се оферират като тип безвъзмезден бонус.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР