Луксозен арабски ресторант изникна в двора на българския православен храм

...
Луксозен арабски ресторант изникна в двора на българския православен храм
Коментари Харесай

Ресторант в двора на църква

Луксозен арабски ресторант изникна в двора на българския православен храм в столичния кв. „ Лозенец” „ Преображение Господне”. Заведението се намира в рамките на парцел, благосъстоятелност от началото на предишния век на Българската православна черква.

При започването на градежа на жителите на квартала е обяснено, че става дума за създаване на енорийски център. „ Това беше най-прекрасното място, където денем пенсионерите си даваха среща. За по 20 стотинки пиеха кафе денем. Вечерно време след работа се събираха всички съседи...”, споделя пред Българска национална телевизия Камелия Пасарева, гражданин на кв. "Лозенец”.

През 2014 година храмовото настоятелство на църквата „ Преображение Господне " взема решение да отдаде чартърен на вложители част от парцела. Първоначално е трябвало да бъде построен енорийски център. „ После следват няколко преработки на плана и последната е аптеката е трансформирана в сладкоперна с кухня и пещ, зала за образование е трансформирана в зала за разпределяне на храна и хранене и последният етаж е трансформиран от зала за образование в зала за образование на деца от детска възраст”, споделя кметът на регион „ Лозенец” Любомир Дреков.

Отец Василй Сарян, представител на храма, отхвърля коментар с претекста, че не дължи пояснение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР