Лукойл“ затваря рафинерията в Бургас при забрана за износРафинерията на

...
Лукойл“ затваря рафинерията в Бургас при забрана за износРафинерията на
Коментари Харесай

Вечерни новини: „Лукойл“ с ултиматум; Ремонт на Летище София

„ Лукойл “ затваря рафинерията в Бургас при възбрана за експорт
Рафинерията на „ Лукойл Нефтохим “ в Бургас ще бъде затворена, в случай че властта в България забрани износа на създадените там артикули, основани на съветски нефт. Това бе очебийно от управлението на компанията по време на взаимен брифинг със служебния кабинет. На него стана ясно, че по всяка възможност служебното държавно управление ще брани интереса на компанията да изнася артикули, основани на съветския нефт, в Европейския съюз.
Властта търси метод да свърже автомагистрала „ Европа “ с Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “
Регионалният министър Иван Шишков ще направи всичко допустимо последният сектор от автомагистрала „ Европа “ да доближи сръбската граница. За изчезналите към 150 метра в трасето на сектора от ГКПП „ Калотина “ до Драгоман се разбра преди месеци, само че към момента не е ясно как и за какво този дребен сектор не е бил заложен в плана на аутобана.
„ СОФ Кънект “ търси архитект за ремонт на Терминал 2
Концесионерът на Летище София търси архитект за възобновяване на Терминал 2. Тръжната процедура е стартирала на 11 ноември, като от пресцентъра на „ СОФ Кънект “ оповестиха за нея на 20 ноември. Стойността на контракта ще стане ясна, откакто бъде определен реализатор.
Нискоемисионните зони в София се отсрочват с една година
Нискоемисионните зони в София ще стартират да работи от 1 декември 2023 година, а не от тази зима, както бе планувано в първичния тип на наредбата, която Столичният общински съвет (СОС) не съумява да одобри към този момент няколко месеца. Освен това в така наречен „ Голям кръг “ се включват още булеварди и улици, до които най-замърсяващите коли няма да имат достъп.
Радев ще бави мандатите, с цел да избегне избори преди март
Президентът Румен Радев ще се възползва оптимално от предоставените му по Конституция благоприятни условия да протака връчването на трите мандата за сформиране на държавно управление. От думите му по време на днешната консултация с представители на „ Демократична България “ стана ясно, че президентът ще направи всичко належащо да забави процедурата, тъй че последният мандат да бъде даден едвам след Нова година.
Българската „ АмонРа “ търси 16 млн. лева от борсата за агресия в Румъния
Българският снабдител на фотоволтаично съоръжение „ АмонРа Енерджи “ АД разгласи, че ще организира на 30 ноември своето планувано първично обществено предложение (IPO) на пазара за напредък BEAM на Българската фондова борса. Компанията, която ще се стреми да набере 15.6 млн. лева, с цел да финансира експанзията си в Румъния и по-широкия район на Югоизточна Европа, ще смята предлагането за сполучливо, в случай че бъдат записани минимум 200 000 нови акции.
DP World трансформира пристанище Констанца в Ро-Ро център на Черно море
DP World, един от най-големите пристанищни оператори в света, възнамерява да построи в румънското пристанище Констанца първия терминал за камиони и полуремаркета (Ро-Ро), както и най-големия карго терминал, оповестява Romania Insider. Базираната в Дубай компания удостовери инвестицията, която възлиза на обща стойност 75 млн. $.
Европа се запасява с съветски дизел преди идното ембарго
Европейските търговци бързат да изпълнят резервоарите в района с съветски дизел преди идното ембарго в Европа, което ще забрани вноса на гориво от Русия по море при започване на февруари. Причината за това е, че на Стария континент различните източници към момента остават лимитирани, предава Reuters.
Г-20 уточни най-важната банка за световната финансова система
JP Morgan остава най-важната банка за международната финансова система. Това демонстрира тазгодишната ранглиста G-SIB на Съвета за финансова непоклатимост (FSB) към Г-20, оповестена в понеделник.
Младите китайци към този момент отхвърлят да работят във фабриките
Израснал в китайско село, Джулиан Джу вижда татко си единствено няколко пъти в годината, когато се връща за почивка от изтощителната си работа в текстилна фабрика в южната провинция Гуангдонг. За поколението на татко му работата във фабриката е избавление от селската беднотия. За Джу и милиони други по-млади китайци обаче ниското възнаграждение, дългите часове тежък труд и рискът от пострадвания към този момент не са жертви, които си заслужават да бъдат направени.
Корабът Orion се приближи сполучливо до Луната
Капсулата Orion на НАСА мина на към 130 километра (80 мили) над лунната повърхнина в понеделник – основен миг в задачата Artemis I, предопределена да тества способността на американската галактическа организация някой ден да върне астронавти на Луната.
Коледните базари в Европа стават по-скромни поради енергийната рецесия
Коледните базари в Европа тази година са по-скромни поради енергийната рецесия и климатичните промени – отстраняват се сезонните ледени пързалки, а светлините са включени за по-кратко време. Когато тази седмица бъдат отворени обичайните базари във Франция и Германия, в доста градове като Париж те ще замръкват часове по-рано от нормално, написа The Guardian.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинЛукойл Нефтохим Лукойл Нефтохим Бургас рафинерия Бургас ремонт Летище София Терминал 2 ПоследниНай-четениНакратко 20 Вечерни вести: „ Лукойл “ с ултиматум; Ремонт на Летище София Наука 92 Корабът Orion се приближи сполучливо до Луната Бюджет и финанси 40 НАТО се готви за по-големи разноски за защита Компании 396 Българската „ АмонРа “ търси 16 млн. лева от борсата за агресия в Румъния Компании 21892 Европейски фешън колос навлиза на Балканите Лукс 19869 Pangeos – гигантският плаващ град за $8 милиарда Финанси 11328 ЕЦБ стартира най-голямото евакуиране на пари от финансовата система Накратко 7036 Вечерни вести: Историческо евакуиране на пари; Шенген се отдалечава Всички новиниОще от НакраткоВиж всичкиСедмични вести: Икономиката и инфлацията се забавят; ЕЦБ изтегля рекордна сума от систематаВечерни вести: Историческо евакуиране на пари; Шенген се отдалечаваВечерни вести: Охлаждане на имотния пазар в България; Русия е в криза
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР