Лукойл трябва да внесе още 25 млн. лева във Фонда

...
Лукойл трябва да внесе още 25 млн. лева във Фонда
Коментари Харесай

Богданов: Лукойл трябва да внесе още 25 млн. лв. във Фонда за енергийна сигурност

„ Лукойл " би трябвало да внесе още 25 млн. лв. във Фонда за енергийна сигурност, съобщи министърът на стопанската система Богдан Богданов, който дружно с представители на рафинерията беше изслушан от парламентарните комисии по енергетика и стопанска система във връзка разногласието за невнесени вноски, който стигна и до съда.

Богданов посочи, че това е вноската за декември, съобщи Българска национална телевизия.

От " Лукойл " обявиха че не одобряват тези калкулации. Спорят тях действителната сумата е с близо 50% по ниска и чакат съдът да реши разногласието. От Национална агенция за приходите показаха, че рафинерията няма неплатени отговорности, само че против нея се водят правосъдни производства.

" Събраната сума, която е преведена към фонда е малко над 45 млн. лева, като чакаме " Лукойл " да заплати разликата до тази сума - над 69 млн. лева е общата сума, която би трябвало да заплатена. В момента чакаме решение на съда. Както е известно, Върховен административен съд се произнесе предходната седмица, че в действителност няма по какъв начин да бъде спряно осъществяването на заповедта. Очакваме всеки миг " Лукойл " да ге заплати. Сумата ще бъде изплатена на семействата сега, в който завърши интервала, а точно до края на февруари, откакто забележим какво тъкмо е събрано и може да бъде преразпределено към фамилиите. " – сподели Богданов.

" За нас беше необичайно, бих споделил шокиращо да се дефинира вноска, която е съвсем 50% по-висока от тази, която би следвало по закон. Ето за какво ние сме обжалвали заповедта на министъра. Съответно този спор явно ще се реши в съда. Ние нямаме неплатени данъчни или осигурителни вноски или каквито и да е ликвидни и изискуеми към страната. " - сподели Асен Величков, заместник-председател на Надзорния съвет на " Лукойл ".

" Лукойл " към днешна дата няма неплатени отговорности и всичко, което са имали е платено в период. С " Лукойл " имаме други производства, които са по реда на Данъчно-осигурителен процесуален кодекс и така нататък, само че няма неплатени отговорности. Няма насъбрани отговорности. Всичко е платено в период против тях имаме други разногласия. " - разгласи Румен Спецов - шеф на Национална агенция за приходите.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР