Лукойл“ си доизплати солидарната вноска“ за декемвриЛукойл Нефтохим“ е доизплатил

...
Лукойл“ си доизплати солидарната вноска“ за декемвриЛукойл Нефтохим“ е доизплатил
Коментари Харесай

Вечерни новини: „Лукойл“ си плати всичко за декември; Слаба година за българската икономика

„ Лукойл “ си доизплати „ солидарната вноска “ за декември
„ Лукойл Нефтохим “ е доизплатил във Фонд " Сигурност на електроенергийната система " още 25 милиона лв. „ солидарна вноска “ за декември. Това сподели за Economic.bg ръководителят на Фонда Диян Червенкондев.
Българската стопанска система регистрира най-слабата година от десетилетие
Икономиката на България е повишена с 1.8% през 2023 година, демонстрират данните на Националния статистически институт (НСИ). Резултатът е в сходство с макроикономическата прогноза на Министерството на финансите, върху която беше структуриран бюджетът на Асен Василев за предходната година. Постигнатият резултат обаче е най-слабият за българската стопанска система от 2014 година
НЕК търси кой да ремонтира авариралия елемент на ПАВЕЦ „ Чаира “
Националната електрическа компания (НЕК) пусна публичната поръчка за замяна на турбината на авариралия хидроагрегат 4 на ПАВЕЦ „ Чаира “. Заложената планирана стойност на ремонта е 53.5 млн. лева (без ДДС). Документите са оповестени на 7 март, а предложения ще се одобряват до 10 юни.
Тук-Там уголемява задачата си в помощ на младите гении на България
След няколко години на учене и работа в чужбина, седем младежи вземат решение, че е време да се приберат в България. Те са непознати, само че с помощта на интернет съумяват да осъществят контакт, с цел да си оказват помощ в прехода към завръщането вкъщи.
България стартира годината със спад в сградното строителство
През януари 2024 г. в България е регистриран спад от 1.5% на строителството на здания, което се случва за първи път от три години насам. Последният път, в който националната статистика е отчела спад в строителството на здания е бил през януари 2021 година
БДЖ тества електронно издаване на билети във влаковете
„ БДЖ – Пътнически транспорти “ стартира да тества електронно издаване на билети във влаковете. От началото на седмицата държавното сдружение услугата работи пробно само по направленията София – Враца – Видин и София – Враца – Лом, оповестяват от пресцентъра. Идеята е такива билети да могат да се издават и по други линии непосредствено от транспортния личен състав посредством така наречен PDA устройства.
Цеков прикрито прави рокади в държавното „ Автомагистрали “
Държавното строително сдружение „ Автомагистрали “ е със заменен управителен състав. Без да се афишират обществено, районният министър в оставка Андрей Цеков е подхванал измененията на 5 март. Сменени са четирима от 5-мата членове в Съвета на шефовете, само че без да се показва причина за това. Рокадата чака вписваме в Търговския указател.
Гвоздейков чака до 2030 година да има втори граничен жп преход с Турция
България чака европейско финансиране за построяването на втори граничен жп преход с Турция. Направлението Ямбол – Елхово – Лесово към този момент е част от мрежата за националните военно-транспортни коридори, само че чака зелена светлина от Европейската комисия, с цел да бъде включен и в Трансевропейската транспортна мрежа (т.нар. TEN-T). 
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР