Лукойл Нефтохим трябва да бъде под оперативен контрол на държавата,

...
Лукойл Нефтохим трябва да бъде под оперативен контрол на държавата,
Коментари Харесай

Демократична България отново поиска държавата да поеме контрол върху Лукойл

" Лукойл Нефтохим " би трябвало да бъде под действен надзор на страната, с цел да се отбрани оптимално българският интерес. "

Това съобщи през днешния ден националният представител от " Демократична България " Ивайло Мирчев. Това е остаряло искане на дясното обединяване, което счита, че рафинерията в Бургас - виновна за голямата част от продуктите на бензиноколонките, не работи на пазарен принцип и ощетява страната.

" Представителят на страната до момента не е пратил нито един доклад до българското държавно управление. Няма индикация, че изобщо си прави работата ", продължава Мирчев.

Твърдението, че няма доклади бе направено от министъра на енергетиката Александър Николов още през януари. Красимир Първанов, който съставлява златната акция на страната в сдружението, още тогава излезе с теорията, че нямал такова обвързване. В момента върви процедура по неговата промяна, само че забавното е, че Александър Николов през последните месеци стартира да твърди, че връзката му с Първанов е станала по-добра и последният помагал доста в изискванията на европейско петролно ембарго над Русия.

Според Ивайло Мирчев в Румъния е имало същият проблем с рафинерията на " Лукойл ", само че компанията към този момент заплаща налози. Според него съмненията са, че в България част от държавните институции са били обичайно подтиквани от разнообразни лица, с цел да се допусне “Лукойл Нефтохим” да не заплаща с години налози.

Той аргументира и остарялото искане на Демократична България за основаване на парламентарна комисия, която да прегледа активността на " Лукойл " със " комплицирана геополитическа, комплицирана енергийни обстановка, обстановка на цялостен форсмажор ".

Темата пък неотдавна бе подхваната и - много изненадващо - от ГЕРБ. В последните дни представители на партията и най-много Делян Добрев се сетиха, че съветският петрол, който рафинерията употребява, е извънредно на ниска цена, а горивата за потребителите не са. ГЕРБ упреква държавното управление, че не прави нищо по въпроса. Днес Мирчев назова тези дейности на ГЕРБ " извънредно политическо двуличие ".

" Не съм чул нито един път в тези 12 години ръководство на ГЕРБ, в които Бойко Борисов поддържаше своя огромен другар Валентин Златев, Делян Добрев да повдига тематиката за неплащането на налозите от “Лукойл”, акцентира той.

И добави - цените на горивата у нас могат да бъдат ниски, в случай че се направи промяна на законодателството за данъчните хранилища.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР