Лукът, много хора не знаят, че е зеленчук, който е

...
Лукът, много хора не знаят, че е зеленчук, който е
Коментари Харесай

Лукът може да излекува тези 5 болести! Вижте как тук!

Лукът, доста хора не знаят, че е зарзават, който е бил обработен от повече от 5000 години. В антични времена като в Рим, да вземем за пример, са консумирали доста лук, тъй като се е смятало, че той доставя с огромна физическа мощ.

Този зарзават е отличен регулатор на тялото ни, в допълнение на това че съдържа огромно количество фибри и витамини. Той ни доставя с огромна количество витамини и минерали – магнезий, желязо, фосфор, калции, съдържа и калий.

Всички тези минерали заздравяват костите и зъбите, усъвършенстват имунната система и работят като леко очистително. Също по този начин те се намесват в предизвикването на нервни импулси, интензивността на мускилите и контролират равнището на вода в клетките. Със сигурност ще ви желаете да узнаете и за другите невероятни приложения на лука, с изключение на използването му в кухнята за ястия и салати.

Отпушване на дихателните пътища

За тази цел нарежете лука, след което го смесете с кокосово масло, тъй че да се образува паста. След което наложете сместа върху гръдния панер и талия, като покриете с някакъв плат, тъй че да ви затопли. Това отстранява секретите и ви оказва помощ да дишате по-леко и по-добре.

Сваляне на температура

Изберете огромен лук и го нарежете на тънки филийки. Поръсете с малко кокосово масло и поставете филийките върху свода на краката. Обуйте чорап или увийте краката си, тъй че лукът да не се размърдва. Така би трябвало да престои цяла нощ, тъй че да поеме всички нездравословни отрови.

Бори се с зараза на ушите

За тази цел би трябвало да отреже лука на половина, след което да го поставите в чорап. Поставете плата с лука върхи болното ухо да работи за 10-15 минути. Това отстрани инфекцията и оказва помощ да се справите с болката.

Помага при порязване и рани

Отрежете допустимо най-тънко резенче лук и го поставете върху кървящата рана. Ще спре кървенето мигновено и в същото време ще работи като антисептик, предпазвайки от зараза.

Облекчава кашлицата

Поръсете тънките пластинки лук с кафява захар. Оставете във вода за един час, след което извадете лука. Пийте от течността два пъти дневно, с цел да отмине кашлицата.

 

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР