Лукът и чесънът са естествени антибиотици. Според доктор Людмила Емилова

...
Лукът и чесънът са естествени антибиотици. Според доктор Людмила Емилова
Коментари Харесай

Д-р Емилова с режим против грип през зимата. Ето какво трябва да ядем за здраво тяло

Лукът и чесънът са естествени антибиотици. Според лекар Людмила Емилова е добре точно поради това им свойство да се употребяват, изключително през зимата. „ Това е сезонът, когато има най-вече микроби и съществува заплахата от прихващане на вируси “, сподели известната диетоложка пред вестник „ Труд “.

Тя предложи когато затопляме дома си, да не забравяме да проветряваме. Проветряването е методът, по който да се отървем от рисковите микроби и по този метод да предпазим освен себе си, само че и околните си. Този принцип важи и когато има болен вкъщи, с цел да се предотврати разпространяването на болестта. Компетентната докторка поучава да започваме зимните сутрини с чаша топла вода или билков чай. Най-ефективните еликсири са тези, в чийто състав влизат ментата, липовият цвят и жълтият кантарион.

За довеждане докрай на деня пък е уместно да се пие чай от маточина, съобщи лекар Емилова. Тя обръща внимание на обстоятелството, че билковите питиета могат да дезинфекцират организма. За да се усещаме бодри и енергични е целесъобразно да изпием фреш или смути, което да съдържа в себе си вода, зелени листа и плод за усет, а за закуска – да изядем един плод.

Според специалистката на обяд е добре да се приема по-голямо количество храна. За да запазим здравословната линия е добре да хапваме салата от сурови зеленчуци, а точно – моркови, зеле, ряпа и други. Диетоложката поучава вечер главната храна да бъде салата от сурови зеленчуци в комбиниране с постни гозби. Тя счита, че потреблението на животинска храна е добре да се случва един път седмично.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР