Лукът е добре да се изпече, когато се косумира. Вероятно

...
Лукът е добре да се изпече, когато се косумира. Вероятно
Коментари Харесай

Защо лукът е по-полезен в печена форма, отколкото в сурова

Лукът е добре да се изпече, когато се косумира. Вероятно знаете за огромните изгоди за здравето на суровите зеленчуци и пресни плодове. Но има един артикул, който е по-полезен в печена форма, в сравнение с в сурова и това не е картофа. Няма да ви мъчим със загадки, а незабавно ще ви кажем – това е лука. Той и в неговата сурова форма е доста скъп за организма, макар че доста го заобикалят, тъй като няма най-приятният послевкус в устата. Но откакто го изпечете във фурната, всичките му лечебни свойства се усилват неведнъж.
Най-приятното е, че такова ядене е освен потребно, само че и доста вкусно. Как да приготвяме лука във фурната и неговия удобен резултат върху здравето ни да е нееднократен.

Как да изпечете лука във фурната
Огромното преимущество на печен лук пред суровия е, че има доста забавен лют усет и не оставя неприятна миризма след себе си. Ето за какво, без боязън, можете да ядете даже, когато отивате на среща. За да извлечете максимума от това извънредно ядене, би трябвало да го подготвите вярно.
Печете лука непосредствено с обелките при температура от 100-150 градуса за 15-30 минути. За най-благоприятно влияние върху здравето би трябвало да ядете половината от лука със междинен размер заран на празен корем и половината 2-3 часа преди лягане. Можете да го употребявате и като гарнитура за риба или месо. Оказва се, че е доста вкусна композиция. И в този момент дано се обърнем към потребните свойства на това вкусно ядене.

Полезни свойства на печения лук

Печеният лук възстановява наличието на захар в кръвта. Препоръчва се за диабетици, с цел да поддържа естественото действие на тялото.
Често би трябвало да се яде от всеки, който има проблеми с коагулацията на кръвта. След сърдечен удар или инсулт, лекарите предлагат на ден хранене с печен лук. Той оказва помощ на съдовете да се почистят, облекчава атеросклеротичните плаки.

Той оказва помощ да се възстановява кръвното налягане, а също по този начин и по-лесно да преборите мигрената.

Изпеченият лук може освен да се яде, само че и да се употребява като мас. Нанесете обелките от него върху раните, с цел да ускорите процеса на излекуване на тъканите.

Компресите от подобен лук имат добър антибактериален резултат. Те могат да се употребяват за лекуване на хемороиди, под контрола на доктор, несъмнено.

При постоянно потребление печеният лук може да ви спести доста болести и да има предпазен резултат. Споделете свойствата на това лечебно ядене с приятелите си в обществените мрежи!

Инфо: За Жената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР