Лукаку закопа Белгия Германия отпадна от световното заради голова разлика

...
Лукаку закопа Белгия Германия отпадна от световното заради голова разлика
Коментари Харесай

Германия и Белгия са аут от световното

Лукаку закопа Белгия Германия отпадна от международното поради голова разлика
Един от любимците на международното състезание - Белгия, рано-рано си събра багажа от мондиала в Катар.

" Червените дяволи " се нуждаеха от наложителна победа над Хърватия, само че приключиха 0:0 в финален мач от група F и се сбогуваха с фантазията си за купа.

Белгийците остават 3-и в групата. Те приключиха с 4 точки. Победител, изненадващо, стана Мароко. Африканците имат 7 точки. Втори са Хърватия - 5.  Канада завърши присъединяване си на мондиала без точка.

Главен провинен за неуспеха на бронзовия медалист от международното преди 4 години в Русия бе огромната им звезда Ромелу Лукаку. Играчът на " Интер " пропусна цели три чисти положения.

Лукаку нацели гредата в 59-ата мин.

Де Бройне изведе Караско, чийто шут бе блокиран. Топката стигна до нападателя, само че изстрелът му при добавката срещна страничния дирек.

В края на срещата нападателят се размина на два пъти с гола. Първо от близка отдалеченост Лукаку не съумя да насочи топката в мрежата.

Минута по-късно той отново закопа съотборниците си. Торган Азар центрира отдясно, трансферира вратаря и от голлинията Лукаку с гърди отклони топката, само че я прати в ръцете на вратаря.

Съдията Антъни Тейлър отсъди дузпа в 15-ата мин за Хърватия.  След преразглеждане с ВАР обаче промени решението си.

Лукаку насочи първия прецизен удар в мача. Нападателят се появи на почивката и след 2 мин. стреля с глава, но Ливакович избави.

Хърватите дадоха отговор с шут на Ковачич, само че Куртоа се намеси. В 51-ата мин. " ватрeните " пропуснаха най-чистото състояние. Брозович стреля мощно, само че белгийският вратар още веднъж избави. 

Голямата звезда на Белгия - Еден Азар, бе оставен на пейката от селекционера Роберто Мартинес. Той се появи в игра за заключителните минути. Но с влизането си в игра не промени нищо.

В другия мач от потока Мароко победи 2:1 Канада. Още в 4-ата мин. Зиеш вкара във вратата на северноамериканците.

Звездата на " Челси " получи подарък от вратаря на Канада Милан Борян. Бившият състезател на " Лудогорец " не съумя да почисти по най-хубавия метод и топката попадна в краката на Зиеш. Халфът с прекрасен удар трансферира стража.

В средата на първата част африканците удариха повторно. Ен-Несири бе създател на попадението.

Хакими изведе съотборника си, който разпечата Борян.

В 40-ата мин. каданците се върнаха в играта. Агер си вкара автогол.

Адекугбе центрира остро и бранителят заби топката в личната си врата.

Това бе първи позволен гол за африканците на мондиала. 

Най-голямата сензация досега на мондиала в Катар е реалност!

На второ следващо международно състезание Германия отпада още в груповата фаза. 

Бундестимът тресна 4:2 Коста Рика в вманиачен мач с обрати, 3 греди и още няколко пропуснати състояние за немците, само че те си потеглят от мондиала в Катар поради Испания.

Иберийците паднаха изненадващо от Япония и завързаха групата, тъй че класирането напред към елиминациите да се реши от това кой е вкарал повече голове.

В първия си мач Испания мушна 7 на Коста Рика и бе наясно, че в случай че загуби с гол или два, а Германия не победи с 5, ще се класира. А от битката ще отпадне бундестима.

В един миг и Испания, и Германия бяха навън от мондиала, но откакто немците изравниха на Коста Рика, европейският първенец от 2012 година бе сигурен на 1/8-финалите.

Германия финишира с 4 точки в група " Е ". С толкоз е и Испания, само че иберийците имат по-добра голова разлика.

Победител стана Япония. Самураите шокираха европейския отбор. През първата част отборът на Луис Енрике поведе посредством Алваро Мората.

Само в границите на 2 мин. японците обърнаха развоя на срещата.
В 49-ата мин Рицу Доан върна изравни, а Танака в 51-ата мин. даде задатък за японците.

Така Япония ще играе с Хърватия на 1/8-финалите. Испания ще срещна Мароко.

Бундестимът поведе посредством Серж Гнабри. Той бе прецизен в 10-ата мин. Давид Раум центрира чудесно отляво към съотборника си, който с глава разпечата вратата на Кейлор Навас.

В 59-ата мин. Коста Рика нанесе своя удар. Йелцин Тейеда вкара гола. Венегас стреля с глава, Нойер избави, само че топката попадна у Тайеда, който от няколко метра не сбърка при добавката.

В 70-ата мин Коста Рика шокира бундестима. Варгас се възползва от нова неточност в отбраната на Германия и проби за повторно Нойер.
Само две мин по-късно Хаверц изравни и върна очакванията на бундестима.

В 85-ата мин. Хаверц още веднъж носи задатък за германците. Нападателят приключи хубава офанзива.

Никлас Фюлкруг вкара за 4:2 в последната минута на срещата. Първо попадението бе анулирано поради засада, само че откакто ВАР преразгледа обстановката, голът бе приет.

Фулър Спенс профука чисто състояние за Коста Рика в края на първата част. Той се възполза от неточност в отбраната на германците, само че мощния му шут бе отразен от Мануел Нойер.

Преди това Мусиала нахлу в наказателното поле. Премина през 2-3 бранители на Коста Рика, само че се засуети, не насочи удар, а подаване, от което никой от сътрудниците му не се възползва.

Коста Рика рядко мина центъра през първата част. А пропуските пред Навас се редяха един след различен. Отново Гнабри бе покрай гола, само че ударът му не откри рамката на вратата.

Шут на Мусиала срещна гредата в 60-ата мин. Две минути по-късно и Антонио Рюдигер бе спрян от страничния дирек.

Мусиала още веднъж нацели гредата. Младият гений шутира технично, само че топката още веднъж не пожела да влезе и се отби в рамката на вратата.

Мачът на Германия е бъде управителен от жена. Французойката Стефани Фрапарт е основен арбитър. За пръв път на дама е поверен дуел от международно състезание. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР