Лука Миливоевич взе решение да прекрати кариерата си в националния

...
Лука Миливоевич взе решение да прекрати кариерата си в националния
Коментари Харесай

Сръбски национал разкритикува местната футболна федерация и се отказа от отбора

Лука Миливоевич взе решение да приключи кариерата си в националния тим на Сърбия, откакто селекционерът Драган Стойкович-Пикси го пренебрегва и не го включи в групата от 30 футболисти за мартенските квалификации по пътя към Катар'2022. Новината заяви самият полузащитник на Кристъл Палас.

"Искам да благодаря на новия народен треньор, че ми оказа помощ да взема решение, което много дълго време се въртеше в главата ми и не знаех по кое време ще пристигна този миг ", разяснява Миливоевич пред вестник "Вечерне Новости ".

"Определено споделих сбогом на моята фланелка от националния тим на Сърбия, когато бях на 29. Желая на националния тим всичко най-хубаво, триумфи в идните квалификации ", показа той.

Миливоевич, който е вкарал един гол във всичките си 38 мача, действително не е викан след отпадането на "плавите " в групите на Световното състезание през 2018-та година в Русия. Тогава той обществено разкритикува селекционера Младен Кръстаич поради промяната си по време на провалянето с 1:2 от Швейцария, само че по-късно беше извикан и от идващия треньор Любиша Тумбакович по време на неуспеха в квалификациите за Евро 2020.

След дълги разправии и договаряния, Драган Стойкович пое поста на Тумбакович. Другата ненапълно предстояща липса е изваждането на 35-годишният капитан Александър Коларов, защото ще се прави подмладяване на тима по пътя към идващото Cветовно състезание. Но Миливоевич също по този начин атакува и управлението на Футболния съюз на Сърбия.

"Tе се опитваха по всякакъв начин да ме извадят от националния тим по какви ли не способи и аз упреквам само себе си, че не взех по-рано това решение ", добави халфът.

"Останах в тима след Русия 2018 поради тима и поради треньорите, надявайки се, че ще се случи в някакъв миг нещо по-добро. Но не стана! Предполагам, че се гордеят със себе си ", приключи изявлението си халфът.

Сърбия започва борбата за място в Катар вкъщи в Белград на 24-ти март против Република Ирландия и против европейския първенец Португалия три дни по-късно. На 30-ти март пък гостуват на Азербайджан.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР