Лука де Мео бе основното действащо лице по време на

...
Лука де Мео бе основното действащо лице по време на
Коментари Харесай

Шефът на Renault се съмнява в паритета между цените на ДВГ и EV

Лука де Мео бе главното настоящо лице по време на вчерашното разкриване на автомобилния салон в Париж. Той бе индивидът, който показа главните акценти на щанда на Renault и на салона, а по-късно прекара и най-вече време с френския президент, разхождайки го през всички атракции на Renault, Mobilize, Dacia и Alpine.

Разбираемо, Де Мео бе и в центъра на журналистическото внимание. Пред микрофоните той изрази мнение, написа Automotive News, че не вижда опция в близко бъдеще да се реализира равнене на цените сред електрическите автомобили и стандартните коли.

„ Не виждам този паритет да се доближава, ” разяснява Де Мео.

Преди осем години, продължи той, промишлеността очакваше цената на киловатчас мощ на батерията да падне до $100, само че това не се случва.

Renault бе първата компания в Европа, която стартира напълно електрически всеобщ модел през 2013 година, Zoe. До края на десетилетието френската марка възнамерява да стане напълно електрически бранд, пет години преди в Европейски Съюз да влезе възбраната за продажба на коли с ДВГ. В Париж Де Мео разгласи следния проект: следващата година се стартира възроденият електрически Scenic, през 2024 година идва електрическото Renault 5, а през 2025 година – електрическото Renault 4, което е главната атракция на щанда на Renault в Париж. Сега към момента като идея, само че Лука де Мео увери, че горната част на автомобила, панелите, ще бъдат пренесени 1 към 1 на серийния модел, тъй наречените дизайнът му към този момент е явен.

„ Водя компания там [към цялостна електрификация], само че в последна сметка пазарът и клиентите са тези, които ще решат дали желаят цялостна електрификация, ” съобщи Де Мео.

Той прибавя, че платформата за дребни електрически коли коства към 30 до 35% по-малко от архитектурата, употребена за Megane E-Тech. Въпреки това, цената на тези дребни електрически автомобили ще остана доста по-висока от модели със същия размер и ДВГ.

" Можем да измислим по-добра химия и по-добра електроника, само че тези плюсове ще бъдат изтрити, когато цената на кобалтът се удвои след единствено шест месеца, ” добавя той.

Още по тематиката четете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР