Луис ван Гаал обяви, че напуска националния отбор по футбол

...
Луис ван Гаал обяви, че напуска националния отбор по футбол
Коментари Харесай

Ван Гаал: Нидерлания нямаше как да стане световен шампион

Луис ван Гаал разгласи, че напуща националния тим по футбол на Нидерландия, оставайки в близки другарски връзки с хората там, само че неналичието на задоволително качествени играчи на крилото са главната причина за ранното им отпадане в Катар.

" Лалетата " завършиха Световното състезание без проваляне, като отпаднаха от Аржентина след осъществяване на дузпи на четвъртфинал. Иначе тимът, който Ван Гаал заведе в Близкия Изток, е цялостен с гении и в отбраната, и в предни позиции. Така да вземем за пример целият свят към този момент приказва за Коди Гакпо, който осъществя три попадения, а Вут Вегхорст се разписа на два пъти точно във вратата на Албиселесте, изравнявайки трагично за 2:2 надълбоко в добавеното време на 90-те минути.
 Роналд Куман заменя Ван Гаал отпред на Нидерландия
Роналд Куман заменя Ван Гаал отпред на Нидерландия

Той се завръща отпред на " лалетата ", откакто преди този момент води отбора в интервала 2018-2020 година

Но треньорът-ветеран, напускайки тима, признава основаването на един добър колектив, в който футболистите могат да разчитат един на различен. Но неналичието на футболисти, които да употребяват цялата широчина на терена, е повода за лимитираните резултати, разсъждава Ван Гаал в изявление за вестник " Алгемеен Дагблад " в родината си.

" Какво оставям след себе си в оранжевия тим? Оставям една добра, сплотена група с доста футболни качества на разнообразни играчи. Но си потеглям без да бъдат открити крила, които могат да победят противник на най-високо равнище. Имате потребност от крила, които могат да победят тези мощни тимове, които останаха най-после в Катар ", споделя още Ван Гаал.

" В момента нидерландският футбол няма такива играчи, когато приказваме за най-високо равнище, за кандидат за Световен първенец. Ето за какво трябваше да стартира да играя по друг метод, да изневеря на разбирането на хората в нашата страна за футбола ", споделя още 71-годишният експерт.

В последните минути на мача против Аржентина Ван Гаал признава, че искрено е заложил на пряк футбол - дълги топки и пренасяне на най-високите хора в предни позиции. И в последна сметка, естетично или не, Нидерландия стигна до 2:2 и изпрати мача в продължения и беше решен при дузпите.

Роналд Куман - някогашният централен бранител на Барселона и народен треньор преди Ван Гаал, се връща на поста, който напусна през август 2020-а година.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР