Луи Вюитон, която е част от френския конгломерат за луксозни

...
Луи Вюитон, която е част от френския конгломерат за луксозни
Коментари Харесай

Луи Вюитон потвърди, че купува Тифани за 16,2 млрд. долара

" Луи Вюитон ", която е част от френския конгломерат за първокласни артикули LVMH Moet Hennessy - Louis Vuitton, удостовери в понеделник, че ще закупи американската компания за бижута " Тифани " (Tiffany & Co.) за 16,2 милиарда $ или пo 135 $ за акция в брой.

Най-голямата до момента в бранша на първокласните артикули се чака да бъде финализирана в средата на 2020 година, допълниха от френската компанията. " Тифани " пък уточни в свое изказването, че съветът на шефовете предлага акционерите да одобрят договорката с LVMH.

LVMH в началото оферираше по 120 $ за една акция, което в следствие беше увеличено до настоящата оферта от 135 $ за акция, откакто Tiffany съобщи, че първичното предложение доста подценява цената на компанията.

Сделката ще ускори най-малкия бизнес на LVMH, а точно поделението за бижута и часовници, който бизнес е доста по-силно развъртян в компании като Bulgari и Tag Heuer, и ще помогне на френския конгломерат да се разшири в един от най-бързо разрастващите се браншове на промишлеността за първокласни артикули.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР