Луфтханза (Lufthansa) би могла да остави белгийското си подразделение Брасълс

...
Луфтханза (Lufthansa) би могла да остави белгийското си подразделение Брасълс
Коментари Харесай

Lufthansa може да продаде Brussels Airlines или да го остави да фалира

Луфтханза (Lufthansa) би могла да остави белгийското си поделение Брасълс еърлайнс (Brussels Airlines) да банкрутира или да го продаде. Това написа през днешния ден в. " Либр Белжик ", базирайки се на източници от самолетната компания, поискали анонимност.

Новината идва месец, откакто държавното управление на Белгия съобщи, че е  готово на договорка за 300 милиона евро с Lufthansa, с цел да избави Brussels Airlines, стига бъдещето му да бъде обезпечено, напомнят Ройтерс и Българска телеграфна агенция. 

Brussels Airlines, чийто личен състав наброява 4200 души, разгласи предишния месец, че ще понижи флотилията си с 30 %, а чиновниците си - с една четвърт, с цел да подсигурява оцеляването си в интервала на и след коронавирусната рецесия. 

Преговорите за избавяне на белгийския транспортьор са в застой от седмици. Директорите на Lufthansa, за която бе координиран избавителен пакет от немското държавно управление, и на Brussels Airlines ще се срещнат в понеделник, с цел да обсъдят проект за бъдещето на белгийския филиал. 

От Lufthansa към този момент отказват коментар по тематиката, отбелязва Ройтерс. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР