Луфтханза (Deutsche Lufthansa) обяви рязко нарастване на нетната загуба до

...
Луфтханза (Deutsche Lufthansa) обяви рязко нарастване на нетната загуба до
Коментари Харесай

Луфтханза със загуба от над 2 млрд. евро през първото тримесечие на годината

" Луфтханза " (Deutsche Lufthansa) разгласи внезапно повишаване на чистата загуба до над 2 милиарда евро през първото тримесечие, откакто коронавирусната пандемия засегна мощно туристическия бранш по целия свят.

Нетната загуба на немския авиопревозвач скочи с над 500% до 2,12 милиарда евро при започване на годината по отношение на загуби за 342 млн. евро през първите три месеца на 2019 година.

Авиопревозвачът, който беше заставен да приземи съвсем цялата си флотилия от самолети в разгара на пандемията от ковид, удостовери загубата преди лихви и налози в размер на 1,2 милиарда евро, която компанията регистрира за пръв път през месец април.

В същото време приходите на " Луфтханза " се свиха през първото тримесечие с 18% до 6,44 милиарда евро по отношение на 7,84 милиарда евро година по-рано.

Авиокомпанията чака забележителен спад на облагата преди облагането с лихви и налози през 2020 година по отношение на 2 милиарда евро година по-рано. Тя обаче съобщи, че търсенето се възвръща последователно, само че не може да бъде по-конкретна на фона на несигурността към пандемията Covid-19.

Във връзка със сериозните загуби надзорният съвет на " Луфтханза " утвърди при започване на седмицата държавна помощ в размер на 9 милиарда евро, в подмяна на която обаче компанията е принудена да преотстъпи някои от скъпите си места за кацане (слотове) на летищата на свои съперници.

Според проектите немското държавно управление ще вземе дял от 20% в самолетната компания, който може да нарасне до 25% плюс една акция при положение на опит за усвояване от друга компания, както и две места в нейния надзорния съвет.

" Глобалният въздушен трафик на процедура спря през последните месеци. Това повлия на нашите тримесечни резултати в невиждана степен ", съобщи основният изпълнителен шеф на " Луфтханза " Карстен Спор.

" С оглед на доста бавното възобновяване на търсенето, в този момент би трябвало да предприемем огромни ограничения за преструктуриране, с цел да противодействаме на това ", добави той.

Компанията Deutsche Lufthansa цели доста понижаване на разноските и усилване на стратегиите за преструктуриране на нейните поделения Austrian Airlines и Brusssels Airlines. По-нататъшни ограничения биха могли да включват и възможна продажба на обособени незначими бизнес поделения.

" Луфтханза " също по този начин сподели, че ликвидността на компанията към 31-ви март е била към 4,3 милиарда евро.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР