Лудото джудже от Кремъл копира едно към едно кодови названия

...
Лудото джудже от Кремъл копира едно към едно кодови названия
Коментари Харесай

На кого Путин кръсти нахлуването си „Вагнер“?

Лудото джудже от Кремъл копира едно към едно кодови названия и знаци на Хитлер от Втората международна война.

След като отбелязя със знака Z тежката си нападателна техника (това е знакът на хитлеровата 4 Секретен сътрудник полицейска танково-гренадирска дивизия (4. SS-Polizei-Panzergrenadier-Division) ), Путин е кръстил военната си формация, нахлула и унищожаваща по негова заповед Украйна от 24 февруари 2022 насам, „Вагнер“.

В мрежата някои наивни коментатори направиха паралел с обичания композитор на Хитлер.

Но не, Рихард Вагнер е почтен! Байройт е музика. А Путин слуша единствено тежката си артилерия (като я съпоставя с тази на Хитлер, очевидно).

Става въпрос на военачалник Едуард Вагнер (Eduard Wagner) – шеф на артилерията на Вермахта в западните зони.

Именно Вагнер носи отговорност за военните закононарушения, осъществени в окупираните региони под юрисдикцията на Вермахта.

През Вагнер служи като главнокомандващ от 1941 до 1944 година и е нараснал в военачалник от артилерията на 1 август 1943 година

На 24 юли 1939 година той изготвя регламенти, които разрешават на немските бойци да вземат заложници от цивилното население и да ги екзекутират като отговор на съпротивата.

Той персонално приветства концепцията за бъдещо навлизане в Полша, пишейки, че ще го гледа „ на драго сърце “.

Вагнер играе централна роля в смъртните присъди за 10 полски пандизчии в Данциг (Гданск – на полски).

През май 1941 година изготвя устав, с който подсигурява, че армията и Einsatzgruppen ще сътрудничат в убийството на руските евреи.

 На източния фронт има роля в обезпечаването на уместно зимно облекло за немските сили и на 27 ноември 1941 година

Вагнер оповестява, че „ Ние сме в края на нашите запаси както в личния състав, по този начин и в материалите. Опасностите идват от дълбоката зима “.

През лятото на 1942 година, преди визитата му да инспектира 6-а войска по време на борбата при Сталинград, той осведоми Хитлер за „ неналичието на източници на гориво “.

По това време „ всички генерали заобикалят да опонират на Хитлер “, защото „ всички се опасяват от истеричните прояви на този величествен деспот “.

В края на февруари 1943 година Ото Браутигам от Министерството на Райха за окупираните източни територии има опция да прочете персонален отчет на Вагнер за полемика с Химлер (шеф на Гестапо), в която Химлер показва желанието си да убие към 80% от популацията на Франция и Англия от специфични сили на Секретен сътрудник след немската победа.

Вагнер по-късно става конспиратор против Адолф Хитлер.

Когато Клаус декор Щауфенберг желае утвърждение за опит за ликвидиране на фюрера на 15 юли 1944 година, Вагнер е представен като безапелационен, че убийството на Хитлер би трябвало да се направи единствено в случай че участва и Хайнрих Химлер.

На 20 юли 1944 година той приготвя самолета, който да лети с Щауфенберг от Растенбург назад в Берлин, откакто бомбата, за която се счита, че е умъртвила Хитлер, е избухнала.

След неуспеха на опита за прелом, ген. Вагнер се опасява, че карцерът му от Гестапо е неминуем.

Вагнер се самоубива, като се прострелва в главата по обяд на 23 юли 1944 г.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР