Лудогорец загуби с 0:2 гостуването на Балкани от първия квалификационен

...
Лудогорец загуби с 0:2 гостуването на Балкани от първия квалификационен
Коментари Харесай

Лудогорец уволнява Петев при отпадане от Балкани

Лудогорец загуби с 0:2 гостуването на Балкани от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Изключително слабото показване на разградчани на стадион " Фадил Вокри " в Прищина разклати съществено стола на треньора Ивайло Петев. Тимът му бе надигран по всички индикатори от първенеца на Косово и даже можеше да допусне по-унизително проваляне. При неуспех на Лудогорец на толкоз ранен стадий от похода към групите на ШЛ, то съвсем несъмнено Петев ще би трябвало да си търси нова работа.

Реваншът против Балкани е на 19 юли, сряда, от 21:00 часа на стадион " Хювефарма Арена ". Преди това обаче има различен мач. " Орлите " стартират шампионата с посещение на абсолютния дебютант в елита Крумовград. Двубоят е на следващия ден от 21:00 часа и ще се играе въз основата на Ботев (Пловдив).

Интересното е, че преди 10 години Петев бе уволнен от Лудогорец след проваляне на старта на евротурнирите, последвано от такова и в шампионата. На 17 юли 2013-а разградчани отстъпиха с 1:2 при гостуването на Слован (Братислава) в пресявките за Шампионската лига. Само три дни по-късно падна с 0:1 от тогавашния дилетант в Първа лига Любимец и това докара до освобождението на наставника. На негово място застана Стойчо Стоев, който изведе отбора до 1/8-финал в Лига Европа.

Петев продължава да няма триумф с Лудогорец в евротурнирите. Балансът му към този момент е 1 тъждество и 3 загуби, при голова разлика 4:8. За отбелязване е, че той не е отстранил противник на континенталната сцена. С АЕЛ Лимасол има 1 победа и 3 провали, а с Динамо (Загреб) - 4 загуби.

Лудогорец постоянно се разделя с наставници след неизпълнени цели в евротурнирите. От последните наставници по този начин си потеглиха Валдас Дамбраускас и Павел Върба.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР