Лудогорец взе шеста поредна победа в Първа лига, след като

...
Лудогорец взе шеста поредна победа в Първа лига, след като
Коментари Харесай

"Лудогорец" пречупи "Локомотив" с автогол в края

Лудогорец " взе шеста поредна победа в Първа лига, откакто пречупи " Локомотив " (Пловдив) с 1:0. Шампионите стигнаха до триумфа след автогол на Кристиан Гомис в 90-ата минута на срещата, в която имаха огромни компликации.

Пиерос Сотириу пропусна дузпа в 60-ата минута, а също така първенците имаха проблеми против проведената отбрана на гостите от Пловдив. " Локомотив " беше покрай това да си тръгне с точки от стадиона на втори кандидат за купата, откакто преди седмица.

С шестия си следващ триумф " Лудогорец " към този момент има 33 точки и води с осем пред втория " Ботев " (Пловдив), който е и с два мача повече. ЦСКА е трети с 23 точки, само че занапред ще изиграе мача си от кръга.

Първата опция се откри пред гостите още преди да са изтекли и 60 секунди, само че Парвиз Умарбаев стреля над вратата на " Лудогорец ". Това се оказа и единственият миг, в който " Локомотив " влезе в наказателното поле на първенците и въобще насочи изстрел до почивката.

" Лудогорец " отговори с продължителни офанзиви и напън, само че не съумя да вкара. Доминик Янков получи отлична опция да се разпише, само че от към шест метра с удар от въздуха прати топката в тялото на вратаря на гостите. Другият прецизен удар през първата част още веднъж беше дело на Янков.

През втората част гостите въпреки всичко пробваха да затруднят " Лудогорец ", само че офанзивите им бяха епизодични и без особена опасност.

Действията се водеха главно пред полето на " Локомотив " и Лукас Редер беше по-зает от двамата вратари.

В 60-ата минута първенците получиха дузпа, откакто Мартин Паскалев събори в наказателното поле Текпетей. Сотириу застана зад топката, само че ударът му срещна поредно двата странични стълба, а при добавката не уцели вратата.

Последваха мощни минути за първенците, които обсадиха наказателното поле на " Локомотив ", само че по този начин и не стигнаха до гол.

В 86-ата минута реферът Драгомир Драганов уточни за повторно бялата точка. Той видя нарушаване на защитник в черно-бяло против Мавис Чибота, само че по-късно прегледа обстановката на видео и промени решението си на симулация на конгоанския нападател.

В последната минута на постоянното време първенците въпреки всичко стигнаха до гол. Текпетей проби отдясно и стреля прострелно, а в опита си да почисти топката с шпагат Гомис я прати в личната си врата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР