Лудогорец вече няма шанс да прескочи груповата фаза на Лига

...
Лудогорец вече няма шанс да прескочи груповата фаза на Лига
Коментари Харесай

Надеждите се изпариха! Лудогорец вече няма шанс да прескочи груповата фаза на Лига Европа

Лудогорец към този момент няма късмет да прескочи груповата фаза на Лига Европа. Българският представител самичък постави завършек на своите очаквания, откакто стигна до едвам нулево реми при семейството си на АЕК (Ларнака).

Селекцията на Антони Здравков не се показа на нужната висота, а късният напън на " орлите " не докара до освен това от пропуск на Марселиньо и удар в гредата на Козмин Моци. Гостите от Кипър също имаха своите шансове, като би трябвало да отбележим сериозния им превес през първото полувреме, когато единствено положителните намеси на Ренан стопираха отбора от Ларнака.

 Снимка 388314
Източник:

Така след успеха на Байер (Леверкузен) с 1:0 над Цюрих, нещата в група " А " са ясни. Германци и швейцарци са сигурни продължаващи в елиминационната фаза, до момента в който Лудогорец и АЕК ще изиграят оставащите си два мача само за авторитет и финансова полза.

Спортно-техническият щаб на АЕК (Ларнака) имаше проблеми още преди първия съдийски сигнал на норвежкия арбитър. Македонският национал Даниел Мойсов се контузи на загрявката, което накара треньорът на гостите - Андони Ираола да направи незабавни корекции в своя състав. Така в отбора се появи испанецът Давид Катала, който даже постави капитанската лента.

Важността на този мач като че ли повлия отрицателно на лудогорци, които можеха да позволен голяма неточност още във втората минута. Върната топка към Ренан накара бразилския вратар да финтира хазартно Апостолос Яну. Макар и сполучливи, дейностите му се увенчаха с неуспех, откакто момент по-късно той изпрати коженото кълбо към Акоран. За наслада на всички, испанецът не съумя да насочи удара си към опразнената врата.

 Снимка 388324
Източник:

АЕК (Ларнака) продължи с експанзията си в нападателен проект и в шестата минута африканецът Асубре остана самичък против вратаря на разградчани. Този път обаче Ренан беше надалеч по-състоятелен и с основна интервенция избави " зелените " от гол.

Положението за Лудогорец можеше внезапно да се утежни в 12-ата минута, когато звездата на гостите Иван Тричковски беше доста покрай попадението. Македонецът извърши по забавен метод един фаул, изпращайки коженото кълбо по земя в далечния ъгъл. Ренан " замръзна ", само че за негова наслада изстрелът мина на сантиметри от лявата му греда.

Дори и моментното преимущество да беше в краката на кипърците, Лудогорец можеше да улучи своя миг в 15-ата минута. Клаудиу Кешеру комбинира ловко с Марселиньо, извеждайки бразилеца самичък против Тоньо. Плеймейкърът с №84 разочарова всички по трибуните, откакто анемично прати своята пукотевица в навън.

 Снимка 388322
Източник:

Това, че " орлите " заиграха надалеч по-уверено се видя и при офанзивата от 24-ата минута. Натанаел най-накрая сътвори един от обичайните си пробиви по фланга, след което центрира остро за спускащия се към топката Лукоки. Африканецът закъсня със стотни от секундата и пропусна да накаже вратаря на АЕК.

Селекцията на Антони Здравков продължи да работи много нестабилно в защита. В 29-ата минута " орлите " по този начин и не схванаха заучено състояние на кипърците, което се размина без гол, единствено поради слабото финално отиграване на Акоран Рейес.

Въпреки случилото се на арената в Разград, " зелените " по този начин и не си взеха поука от положителните заучени обстановки на противника. Още една такава отново затрудни оптимално лудогорци, защото Гарсия бе открит на стрелкова позиция и насочи към долния десен ъгъл. Ренан обаче беше на мястото си и фантастично блокира с една ръка.

Полувремето нямаше по какъв начин да не мине и без един от фирмените пропуски на Клаудиу Кешеру. Румънецът се възползва от технична композиция сред Вандерсон и Сисиньо, която приключи с центриране по въздух. Нападателят на " орлите " изигра обстановката без подготовка, само че ударът му не откри очертанията на вратата.

 Снимка 388321
Източник:

Втората част стартира напрегнато сред Козмин Моци и Апостолос Яну. Двамата даже стигнаха до замяна на леки удари, което обаче не беше задоволително за основния арбитър да покаже червен картон на някой от провинилите се. В последна сметка всичко приключи с по едно публично предизвестие и за двамата футболисти.

Въпреки сложното развиване на втората част, Лудогорец имаше минута на футболен ентусиазъм, през която пропусна две чисти положения. При първото от тях удар на Марселиньо бе отразен с доста тъга от Тоньо, а момент по-късно изстрел с глава на Козмин Моци кацна върху горната греда на АЕК.

Българският първенец изиска дузпа в 77-ата минута, откакто Сисиньо падна в наказателното поле при единоборство с Гарсия. Главният рефер от Норвегия, и помощниците му, обаче останаха безмълвни.

 Снимка 388318
Източник:

С оглед резултата на мача Леверкузен - Цюрих, момчетата на Антони Здравков нямаха друга опция, с изключение на да се хвърлят в сляпа офанзива. Добро състояние се откри за Густаво Кампаняро в 86-ата минута, но насочването му с глава бе елементарно уловено от Гонзалес.

В последната секунда добър късмет се откри и пред Шверчок, само че и той не съумя да направи късната драма в Разград.

 Снимка 388313
Източник:

В идващия кръг, към този момент напълно за авторитет, лудогорци гостуват на Байер (Леверкузен).
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР