Лудогорец успя да се класира за следващия етап за Купата

...
Лудогорец успя да се класира за следващия етап за Купата
Коментари Харесай

Голяма мъка: Дузпа класира Лудогорец напред за Купата на България

Лудогорец съумя да се класира за идващия стадий за Купата на България, откакто победи с минималното 1:0 Спартак (Варна) в 1/16-финалната фаза на шампионата. Двубоят се игра на стадион “Спартак” в морската ни столица, а домакините също оставиха положителни усещания с играта си. Дузпа в края на първото полувреме обаче реши изхода от срещата, а прецизен за “орлите” бе Ихинио Марин (45’), който попадна за пръв път в стартовия състав на разградчани от 11 месеца насам. Иначе и двата отбора бяха без треньорите си, откакто Васил Петров е осъден, а Валдас Дамбраускас е инфектиран с COVID-19.

Още във втората минута Лудогорец можеше да открие резултата, само че Станислав Нисторов избави удар от дребен ъгъл на Ротариу. В идващите минути съществени положения липсваха, като имаше повече борба в средата на терена. В 18-ата минута Петър Георгиев стреля от границата на наказателно поле, само че опитът му се оказа прекомерно слаб и не затрудни стража на Спартак.

В 26-ата минута Спартак имаше прелестна опция, с която можеше да поведе в резултата. След осъществяване на ъглов удар топката стигна до Ибрям, който отклони към Цветан Илиев. Той от своя страна игра с глава, само че кълбото се удари в бранител на Лудогорец и още веднъж се върна в полузащитника на варненци. Последва втори опит на Илиев, този път след удар с крайник, а Кристиан Кахлина трябваше да се намесва, с цел да предотврати попадение в своята врата.

6 минути по-късно Начев направи прекрасен пробив и навърза няколко футболисти в зелено към себе си, само че завършващият му шут се оказа много слаб и неакуратен.

В 39-ата минута само Станислав Нистеров избави тимът си от закъснение в резултата. Неточност на Начев в средата на терена докара до бърза контраофанзива на Лудогорец, след която Ихинио Марин се оказа на чиста позиция и стреля, само че стражът на Спартак избави. Топката обаче се върна в краката на Доминик Янков, който насочи удар от воле, а кълбото прехвърляше вратаря и летеше право във вратата на “соколите”. Със сетни сили обаче Нистеров съумя да избие с една ръка и изкара в корнер.

В 45-ата минута “орлите” получиха право да изпълнят дузпа след нарушаване на Никола Борисов против Доминик Янков. С осъществяването се нагърби Ихинио Марин, който не сбърка и откри за 0:1.

Второто полувреме стартира с искания на домакините за дузпа, само че желанията им не бяха почетени от основния арбитър Станислав Тодоров, който подвигна картон за симулация. В идващите минути темпото на игра спадна и съществени положения липсваха пред двете порти.

В 63-ата минута домакините можеха да изравнят резултата. След прелестно центриране отдясно на Генади Луго Георги Бабалиев бе оставен самичък на далечната греда и насочи рисков удар с глава. Топката обаче мина на сантиметри от страничния дирек. Минута по-късно още веднъж Бабалиев проби отляво и стреля от дребен ъгъл, само че Кахлина мазета.

След минути на мъртвило пред двете порти Спартак върна напрежението в наказателното поле на гостите след осъществяване на корнер. Там обаче нямаше кой да насочи удар, с който да заплаши вратата на “орлите” и всичко се размина единствено с остри центрирания. В 82-ата минута Генади Луго стреля с глава, само че още веднъж неопределено.

Така Спартак напуща шампионата за Купата на България, а Лудогорец ще чака жребия, с цел да разбере идващия си противник в шампионата. Иначе идващия мач на “зелените” е против Ботев (Враца) като в efbet Лига, а за “соколите” следва борба за върха във Втора лига против Хебър (Пазарджик).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР