Лудогорец приема Левски в отложен мач от шестия кръг на

...
Лудогорец приема Левски в отложен мач от шестия кръг на
Коментари Харесай

Лудогорец посреща Левски с мисъл за върха в Първа лига

Лудогорец приема Левски в отсрочен мач от шестия кръг на Първа лига. Срещата на стадион " Хювефарма Арена " в Разград през днешния ден от 15:00 часа. Това е първи от два конфликта сред първенците и " сините " - двата отбора ще се изправят един против различен и три дни по-късно в неделя, 4 декември, от 13:30 часа в мач от осминафиналите в шампионата за Купата на България.

" Зелените " са на две точки от водача ЦСКА, с мач по-малко от " армейците ", като при възможен триумф ще изпреварят тима на Саша Илич. В събота разградчани реализираха скъпа победа против Славия с 2:1 като посетител в различен отсрочен дуел от шампионата. Левски е шести в класирането с 29 пункта, като тимът спря отрицателната серия от седем следващи мача без триумф с безапелационна победа над Вихрен с 4:1 за Купата на страната, само че все пак към момента няма триумф в шампионата от 8-и октомври насам, когато надделя Ботев с минималното 1:0.

„ Откакто съм пристигнал тук не мислим за втори и трети мач. Затова най-важният мач е идният, ние няма да променим това. Труден мач, ще се надигнем против първокласен съперник. Съгласен съм, че обстановката е по-специфична, тъй като за 4 дни ще играем два пъти с еднакъв противник. Фокусът е в първия мач. Когато проучвам Левски, ще бъде мъчно да променим разбора за 2-3 дни. Това, което чакам е, че те евентуално ще опитат да сменят групировката в един от двата мача ", показа старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа.

" Очаквам един горделив Левски, чакам от играчите оптимално себераздаване в организация и дисциплинираност на играта и откъм предпочитание. Ако се представим по метода, по който играхме в последните мачове, без значение какъв е резултатът, ще има задоволство у всички нас ", бяха думите на наставника на Левски Станимир Стоилов преди значимия дуел.

Днес не престават и борбите в 1/8-финалите за Купата на България . ЦСКА, който бе на път да допусне грандиозна издънка против непретенциозния Гигант Съединение, само че съумя да го пречупи след дузпи, ще играе със Септември София. Срещата трябваше в началото да се организира на Националния стадион, само че след единодушие сред двете страни, мачът ще се организира в дома на " алените " " Българска войска ". Арда, Спартак Варна и Локомотив София към този момент си подсигуряваха място в четвъртфиналната фаза на конкуренцията след триумфи надлежно над Марица, Чавдар Етрополе и Витоша.

Пълна стратегия за останалите 1/8-финали в шампионата за Купата на България:

1 декември

12:00, Септември - ЦСКА

2 декември

12:30, Берое - ЦСКА 1948

3 декември

12:00, Славия - Ботев Пд

15:00, Черно море - Локо Пд

4 декември

13:30, Лудогорец - Левски. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР