Лудогорец победи ЦСКА с 2:0 в голямото дерби от 16-тия

...
Лудогорец победи ЦСКА с 2:0 в голямото дерби от 16-тия
Коментари Харесай

Лудогорец пречупи ЦСКА в края и се откъсна на върха в efbet Лига

Лудогорец победи ЦСКА с 2:0 в огромното дерби от 16-тия кръг на efbet Лига. И двете попадения паднаха в последните 10 минути на мача, когато " армейците " позволиха груби неточности в защита и тя бяха осъдени от домакините. Сотириу се разписа от дузпа в 78-а минута, а Мавис Чибота постави точка на разногласието в добавеното време на мача.

Двата тима изиграха равностойни първи 45 минути. Домакините имаха напълно леко предмиство при владението на топката, само че пък ЦСКА съумя да сътвори най-чистото състояние за гол, а това се оказа и единственият прецизен удар към една от двете порти.
 Снимка 555329
Източник:

Това се случи в 29-та минута, когато Клод Гонзалвеш извърши нарушаване на към метър пред наказателното поле, за което получи и жълт картон. Зад топката застана Греъм Кери, който завъртя топката по страховит метод, само че и намесата на Падт не отстъпи по класа и извади кълбото, което отиваше в сглобката на вратата.
 Снимка 555335
Източник:

Най-доброто състояние за домакините пък пристигна в 11-а минута, когато удар на Сотириу с глава се оказа неакуратен и топката мина около вратата.

Развръзката в мача пристигна в 78-а минута, когато домакините получиха право да изпълнят дузпа. Появилият се като запаса Мавис Чибота се разноски сред защитата на ЦСКА, Густаво Бусато го събори в наказателното поле и разградчани получиха 11-метров углавен удар. Зад топката застана Пиерос Сотириу, който с удар в левия ъгъл откри резултата.

ЦСКА опита да отговори и се изнесе в предни позиции, само че това откри празни пространства, от които Лудогорец се възползва и наесе втори удар в 91-а минута. Мавис Чибота получи дълго извеждащо подаване, напредна с топката отляво, отстрани Томас Лам и прати топката в мрежата за 2:0.

ВИЖТЕ ТУК РАЗВОЯ НА СРЕЩАТА Пожарна охрана МИНУТИ:
 Лудогорец - ЦСКА, процес на срещата по минути онлайн
Лудогорец - ЦСКА, процес на срещата по минути

Първото турнирно дерби сред двата водещи тима този сезон

С успеха Лудогорец към този момент има 7 точки задатък на върха пред ЦСКА, само че " армейците " са с мач по-малко.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР