Лудогорец отново показа защо е най-успешният клуб в България през

...
Лудогорец отново показа защо е най-успешният клуб в България през
Коментари Харесай

Лудогорец подаде ръка на ФК Конкордия

Лудогорец още веднъж сподели за какво е най-успешният клуб в България през последните години.

Клубът от Разград направи страховит жест към ФК Конкордия (София), чиято активност е ориентирана напълно към поддръжка на личностното развиване и обществената интеграция посредством спорт на деца от уязвими общности.

Треньорите на софийския отбор Ивайло Стоименов и Методи Здравков, както членът на УС на клуба и управител организационно развиване Петър Крумов имаха невероятната опция да изкарат стаж в неповторимата футболна Академия на българския първенец, където бяха извънредно общително посрещнати от всички чиновници и се срещнаха с методите на работа в школата на водача в Първа лига.

Отделно един от най-талантливите играчи на ФК Конкордия изкара сполучлив експериментален интервал в детско-юношеската школа на „ орлите “. След като бе следен от огромна част от треньорите на Лудогорец, шефа на ДЮШ Яков Папарков и основния селекционер Валентин Станчев, младият футболист получи покана да стане част от детските обединения на тима от Разград.

Според експерти, следили младия гений, той има сходни качества като звездата на международния футбол Лионел Меси.

Ръководството на „ орлите “ направи страхотна изненада на гостите си, като им подари екип за публични мачове. В подмяна домакините бяха зарадвани с естетични декоративни свещи от ателие „ Конкордия “, направени от младежи от уязвими групи, за които това постоянно е първото работно място.

Футболен клуб „ КОНКОРДИЯ “ направи следващата огромна крачка в развиването на детско-юношеската си школа.

Същевременно от няколко дни тече усърдна работа по възстановяване на тревната настилка на стадион „ Атанас Михайлов “ в кв. „ Орландовци “, където упражняват младите тимове на ФК Конкордия.

С цел по-гладко протичане на подготвителния развой и основаване на още по-добри условия на футболистите, сега се запълват неравностите по игрището с предоставена безплатно пръст от строителна компания „ Булстрой Груп ЕООД “, а напълно скоро ще бъде обезпечен и валяк, с помощта на който теренът ще бъде подравнен.

От няколко години насам ФК „ КОНКОРДИЯ “ употребява, почиства и поддържа стадион „ Атанас Михайлов “, който се стопанисва от Гробищен парк към община „ Сердика “. Клубът употребява изцяло гратис терена, а единственото изискване е да не се събират такси, което изцяло съответствува с философията и разбиранията на ФК „ КОНКОРДИЯ “. Игрището е изцяло налично за прилагане и от общността.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР