Лудогорец официално бе награден с единадесетата си поредна шампионска титла

...
Лудогорец официално бе награден с единадесетата си поредна шампионска титла
Коментари Харесай

Намеси на ВАР спънаха Черно море за Европа и съхраниха шампионския празник на Лудогорец

Лудогорец публично бе награден с единадесетата си поредна шампионска купа на България. Празникът на " орлите " бе двоен, откакто на " Хювефарма Арена " надигран беше Черно море с 1:0. И до момента в който трите точки нямат изключително значение за разградчани, то провалянето спъва " моряците " за присъединяване в евротурнирите през идната акция.

Единственото попадение в мача осъществя Пиерос Сотириу от дузпа, като по този метод кипърецът излезе едноличен водач в голмайсторската листа на efbet Лига.

За неналичието на европейска вяра, гостите би трябвало да недоволстват и от дейностите на основния арбитър Георги Димитров, който първо отсъди противоречив углавен удар за " орлите ", а по-късно анулира и попадение на Сердюк поради пресилено нарушаване против Мануел Шоу.
 Снимка 574014
Източник:

Срещата започва извънредно прочувствено, откакто двата отбора резервираха минута безмълвие в памет на починалия някогашен футболист на Лудогорец - Джоди Лукоки. По време на специфичното видео, прожектирано на светлинното табло, камерите уловиха сълзи в очите на Кирил Десподов и Игор Пластун. Публиката на " орлите " пък не спря да скандира името на тогавашния си любим.

Лудогорец не изгуби време и се отдаде на офанзиви от първия съдийски сигнал на Георги Димитров. В 4-ата минута Влатко Дробаров работи рисковано и направи нарушаване на границата на наказателното поле. Последва изстрел от фаул на Кирил Десподов, който не съумя да трансферира построената от Дюлгеров стена.

Черно море пропиля първата действителна голова опция в този мач. Евгений Сердюк получи извеждащо подаване от Стефан Велев, само че в решителния миг украинецът не съумя да насочи по този начин стремежи изстрел.
 Снимка 574016
Източник:

В 23-ата минута се стигна до първото положително състояние за домакините. След центриране от ъглов удар се стигна до безредие в наказателното поле, топката доближи до Спас Делев, който шутира, само че ударът му бе блокиран и изчистен в нов корнер.

" Моряците " пропиляха втори преференциален късмет за откриващо попадение в 38-ата минута. Евгений Сердюк още веднъж се озова на стрелкова позиция, само че диагоналният му изстрел беше избавен с крайник от Серджио Падт.

Варненци можеха да завършат уместно полувремето, откакто разпростряха добра акция, която можеше и да приключи с удар на Закария Беншаа. В краката му обаче на решителен шпагат се хвърли Мануел Шоу.
 Снимка 574026
Източник:

Лудогорец подвигна оборотите след късата отмора и можеше да открие резултата в 47-ата. Борещият се за голмайсторския приз в efbet Лига - Пиерос Сотириу, съумя да отиграе с глава след центриране от корнер на Десподов. Последва изстрел в напречната греда, след който играта беше спряна. Реферът Георги Димитров получи сигнал от своите помощници, че топката се е отклонила в ръката на Сердюк и би трябвало да се отсъди дузпа. Около минута по-късно това към този момент бе факт и кипърецът ликуваше със своя 17 турнирен гол.

Но съдийската сеч по отношение на варненци продължи. Скамейката на " моряците " бе скандализирана в 52-ата минута, когато съдията Георги Димитров ги вбеси с второ присъждане. Сердюк и Сула се възползваха от груба неточност на Мануел Шоу, а останал самичък против Падт, украинският нападател не сбърка за 1:1. Намеси се обаче ВАР, който реши, че анголският халф е бил спрян непозволено, поради което попадението не може да бъде зачетено.

Малко по-късно Черно море стигна до нова опция. Закария Беншаа получи пас по въздух от Сердюк и с предна ножица насочи към мрежата, но единствено да види по какъв начин кълбото бива блокирано от застаналия пред голлинията Сисиньо.

77-ата минута беше по-специална за почитателите на Лудогорец, откакто един от емблематичните футболисти за разградчани Вандерсон попадна под прожекторите, с цел да обере овациите на почитателите по трибуните. Той напуща България като деветкратен отличник на страната.
 Снимка 574023
Източник:

В даденото от съдията продължение Евгений Сердюк опита да промени развоя на събитията с изстрел от фаул, който обаче откри външната част на разградската мрежа.

След последния съдийски сигнал всички по трибуните на " Хювефарма Арена " се отдадоха на шампионски празненства и фотоси с следващата купа на България.
 Снимка 574020
Източник:

На 22 май, към този момент в изцяло ваканционно въодушевление, Лудогорец гостува на Левски. Черно море ще одобри вкъщи ЦСКА.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР