Лудогорец направи поредната огромна инвестиция в развитието на своята детско-юношеска

...
Лудогорец направи поредната огромна инвестиция в развитието на своята детско-юношеска
Коментари Харесай

Лудогорец с огромна инвестиция

Лудогорец направи следващата голяма инвестиция в развиването на своята детско-юношеска школа. 12-кратните първенци вложиха част от парите от прехвърлянето на Доминик Янков в Монреал в построяването на съвременна многофункционална зала, която ще бъде разполагаем на всички тимове в Академията.

Уредите в залата са от най-голям клас, като техния асортимент е съгласуван с условията за тренировки, предварителна защита и възобновяване в другите възрастови групи.

„ Залата е по модел на водещи топ школи в Европа, които сме посетили. Тя дава опция за самостоятелна и групова работа във всички аспекти “, разяснява шефът на ДЮШ в Лудогорец Радослав Комитов.

Футболната академия на Лудогорец е измежду най-бързо разрастващите се в България. Нейн ученик е точно Доминик Янков, а други гении като Иван Йорданов, Дамян Христов и Методий Стефанов сега са част от представителния тим. Десетки футболисти, минали през ДЮШ на 12-кратните първенци, сега играят в тимове от Първа и Втора лига - Георги Николов (Ботев Пд), Димитър Митков (Локо Сф), Ерол Дост, Венцислав Керчев, Денислав Александров (Славия), Даниел Наумов, Никола Илиев (ЦСКА 1948), Борислав Рупанов (Левски), Илкер Будинов (Ботев Вр), Светослав Ковачев (Арда/Ахмат) и други

Академията реализира и забележителни триумфи на терена. Миналите два сезона отборите U15 и U17 безапелационно станаха първенци в елитните групи. През сезон 2022/2023 година всички тимове в школата на Лудогорец завоюваха зоналните и държавните шампионати. 

ДЮШ на " орлите " най-вече е печелила и Купата на родната футболна централа, която дава право на присъединяване в Младежката шампионска лига.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР