Лудогорец направи голяма крачка към спечелването на осма поредна титла

...
Лудогорец направи голяма крачка към спечелването на осма поредна титла
Коментари Харесай

"Лудогорец" се протегна към титлата след нулево равенство на "Българска армия"

Лудогорец " направи огромна крачка към спечелването на осма поредна купа след нулево тъждество в последния пряк мач с ЦСКА. Три кръга преди края на сезона първенците резервираха задатъка си от три точки на върха в класирането.

Още в 37-ата секунда се стигна до противоречива обстановка в наказателното поле на " Лудогорец ". Соу напредна по левия фланг и излезе на позиция за удар, откакто Сисиньо и Козмин Моци се сблъскаха и паднаха на тревата. Нападателят на ЦСКА стреля, а топката се отби в ръката на Драгош Григоре. Реферът Георги Кабаков в началото уточни точката за осъществяване на дузпа, само че по-късно даде корнер.

Само пет минути пловдивчанинът отсъди углавен удар в интерес на ЦСКА. Пинто отклони топката с глава при центриране от корнер на близката греда и тя срещната ръката на Марселиньо. Соу обаче пропусна да изведе алените напред в резултата, откакто стреля високо над вратата.

В 15-ата минута Моци спря с глава пред голлинията директен свободен удар на Пинто. Последва изстрел с глава на Евандро, който мина на към метър от левия непряк дирек.

Началният порив на ЦСКА продължи в първите 20-на минути, след което " Лудогорец " изравни играта. В 23-ата минута пристигна първата заплаха пред вратата на домакините. Сисиньо насочи мощен удар от отдалеченост, само че Витаутас Черниаускас избави.

В идващите минути двата тима водеха здрава борба в центъра на терена, като рядко стигаха до някакви удари. В 41-ата минута Марселиньо стреля добре от директен свободен удар, само че Чернуаускас мазета в корнер. Това се оказа и последната забавна обстановки през първото полувреме.

Втората част предложи още по-малко. Двата тима допускаха доста неточности при разиграването на топката и разчитаха главно на центрирания, с цел да основат нещо по-опасно пред противниковата врата.

В 51-ата минута се стигна до противоречива обстановка и в наказателното поле на ЦСКА. Марселиньо овладя топката и финтира Кристиан Малинов, който се хвърли на шпагат. Халфът на домакините не игра с топката, само че Кабаков реши, че плеймейкърът на " Лудогорец " е паднал прекомерно елементарно.

ЦСКА беше малко по-активният тим и през второто полувреме, само че по този начин и не съумя да стигне до прецизен шут към Пламен Илиев. " Лудогорец " беше още по-пестелив в офанзива, като нито един път след почивката не насочи удар към вратата на алените.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР