Лудогорец допусна втора загуба в груповата фаза на Лига Европа.

...
Лудогорец допусна втора загуба в груповата фаза на Лига Европа.
Коментари Харесай

Силно първо полувреме не помогна на Лудогорец за нещо повече срещу фаворита Бетис

Лудогорец позволи втора загуба в груповата фаза на Лига Европа. " Орлите " изиграха мощен домашен мач, само че още веднъж изгубиха от испанския Бетис. Носителят на Купата на Краля си потегли от Разград след минималното 0:1 в своя изгода, което им подсигурява и първото място в група С на крайното класиране. В воин за " вердибланкос " се трансформира френската звезда Набил Фекир, разписал се в 55-ата минута след недоразумение сред Оливие Вердон и Аксел декор Витри.

Лудогорец може единствено да съжалява за развоя на събитията, защото през първото полувреме доминираше над севилци и сътвори куп голови положения пред вратата на безпогрешния Клаудио Браво.
 Снимка 592706
Източник:

Бетис засвидетелства и уважението си към непрежалимия за нас Трифон Иванов, откакто капитанът на иберийците Хоакин носеше специфична капитанска лента с лика на великия защитник.

Така последният мач за Лудогорец в групите против Рома се явява решителен и за двата отбора. Битката на " Олимпико " ще дефинира кой ще поеме към плейофите на ЛЕ и ЛК.
 Лудогорец - Бетис 0:1 (Развой на срещата по минути) онлайн
Лудогорец - Бетис 0:1 (Развой на срещата по минути)

Единственият гол беше дело на Набил Фекир

Лудогорец можеше да започва мечтано дуела против испанския любимец, защото дълго подаване насмалко не изведе Текпетей самичък против Клаудио Браво. Чилиецът обаче внимаваше и прозорливо пресече задаващата се заплаха.
 Снимка 592726
Източник:

" Орлите " продължиха с въодушевената си игра, а отличен късмет се откри пред Рик Джонатан в 3-ата минута. Бразилецът стреля без подготовка от към 15 метра, само че осъществяването му не беше задоволително положително. Все отново се стигна до реакция на Браво, който мазета в корнер.

Селекцията на Анте Шимунджа не изпусна самодейността и продължи да основава положения против колоса от Ла Лига. Следващият, опитал да се окичи с голова популярност беше Каули, но диагоналният му шут беше избавен с опитност от Браво.

Следващата лудогорска офанзива също съдържаше в себе си задоволително равнище на голова заплаха. В 11-ата минута Текпетей насочи паралелно подаване от фланга, а Каули закъсня със стотни от секунда, с цел да отиграе кълбото.
 Снимка 592724
Източник:

В 14-ата минута мнозина на " Хювефарма Арена " повярваха, че " орлите " ще доближат до откриващото попадение в интернационалния конфликт. Каули отново беше концепция по-бърз от защитата на Бетис, само че вместо да комбинира с непокрития Рик вляво, той избра неочакван удар. А това се оказа повече от неверно решение.

11-кратният отличник на България не спря да тормози леко разсеяната защита на севилци. В 21-ата " вердибланкос " изпуснаха №9 на Лудогорец Игор Тиаго. И бразилецът обаче се оказа беззащитен против съвършените намеси на ветерана Браво. Този път някогашният пазач на Барселона избави с една ръка.
 Снимка 592723
Източник:

Неприятна вест сполетя гостите в 26-ата минута, когато техният капитан Хоакин се контузи. Живата легенда на Бетис се приземи неприятно при единоборство с футболист на Лудогорец и незабавно даде знак, че би трябвало да бъде сменен. Така специфичната капитанска лента, на която грееше лика на непрежалимия за нас Трифон Иванов, отиде при Серхио Каналес, а в мача се включи Луис Енрике.

А в това време " стрелбището " в Разград работеше на цялостни обороти. Поредният, който опитва да порази мрежата на испанците беше Текпетей, само че и неговият шут мина наоколо до страничната греда.

Централният защитник на Бетис - Едгар Гонзалес, избави своя отбор с помощта на отличния си шпагат в 36-ата минута. В решителния момент той застана на пътя на топката преди тя да бъде отиграна с голово допиране от Игро Тиаго.
 Снимка 592704
Източник:

Втората част предложи един много по-агресивен и искащ успеха отбор на Бетис. Въпреки това, футболистите на Лудогорец не стопираха набезите си към вратата на иберийците. В 48-ата минута домакините желаеха дузпа в своя изгода поради нарушаване против Рик Джонатан. Реферът Лехнер от Австрия обаче не почете по никакъв метод разградските брожения.

И въпреки Лудогорец да демонстрираше по-добрият футбол от двата отбора, Бетис се възползва от първите лудогорски колебани в защита и поведе в резултата. Луис Енрике отигра доста технично към Набил Фекир, който се измъкна от Оливие Вердон и с прав удар от близко не остави шансове на Падт. Домакините се надяваха, че при обстановката има засада, само че ясно се видя, че Аксел декор Витри покрива международния първенец с Франция.

Каули реализира нов добър пробив в 63-ата минута, но финалният му пас към дузпата не откри никой от неговите съотборници.
 Снимка 592701
Източник:

Появилият се като запаса Матис Тисера имаше един от дребното си шансове да блесне в този мач в 86-ата минута. Бързоногият аржентинец обаче бе отчаян от блокирания негов изстрел.

До края Бетис можеше и да удвои своята преднина, само че появилият се от скамейката Борха Иглесиас не сполучи при опита си за технично прекачване на Серджио Падт.
 Снимка 592696
Източник:

В последния кръг от груповата фаза на Лига Европа, Лудогорец гостува на Рома. Бетис приема на собствен терен ХИК.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР